Foto: pusta
Tento recept je môj vlastný a nenáleží mi ho komentovať, teda posúdte sami.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
600 g |
|
300 g mleté |
|
1 malá hrsť, sušené |
|
2 strúčiky |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 čl |
|
2 ks stredne veľká |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Hríby namočíme na 30 minút do vlažnej vody, potom ich scedíme a pokrájame na malé kúsky. Pripravíme si plnku zmiešaním mletého mäsa s hríbami, kyslou smotanou, soľou, prelisovanými strúčikmi cesnaku, mletou červenou paprikou, soľou, dobre spracujeme a odložíme do chladničky.
- 2
Krkovičku nakrájame na rezne, vyklepeme na tenko, osolíme a okoreníme po oboch stranách. Z mletého mäsa vlhkými rukami vytvarujeme valčeky, ktoré uložíme na krkovičku a pevne zavinieme do rolád. Rolády dáme do pekáča, obložíme mesiačikmi cibule, pridáme bravčovú masť, podlejeme vodou, prikryjeme a vložíme do trúby. Pečieme v trúbe na 180 stupňoch 40 minút za prelievania vypečenou šťavou. Odkryjeme a zapečieme ešte 10 minút do červena.
- 3
Necháme asi 10 minút odpočinúť a pokrájame na plátky, ktoré dáme na tanier. Podávame horúce so zemiakovou kašou, podiate vypečenou šťavou a s nakladanými baraními rohmi.
- 2
Diskusia k receptu