Krkovička so šampiňónmi a kápiou (fotorecept)

Autor receptu: hviezdickaz

Tip na nedeľný obed ...

9
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 200-250 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso narežeme na rezne,vyklepeme,osolíme a okoreníme.Uložíme ho na plech,posypeme kari korením.Podlejeme vývarom a troškou oleja,zakryjeme alobalom ( lesklou stranou nadol ), a dáme piecť na 250 stupňov/40 min.
  2. Medzitým si na panvici rozpustíme maslo,opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu,plátky šampiónov a kápiu.
  3. Mäso vyberieme,otočíme na druhú stranu,posypeme kari korením a na každý rezeň dáme vopred pripravenú zmes.
  4. Zalejeme smotanou,do ktorej pridáme hladkú múku a dáme zapiecť na 200 stupňov/15 min.
  5. Podávame s ryžou,príp. zemiakmi,zemiakovou kašou ...