Krkovička pre nedočkavých

julica - fotkajulica, 19. januára 2012
Krkovička pre nedočkavých
Foto: julica

Mesiace január a február sú pre mňa trápením, najmä ak sa nedá ísť von na bežky. Preto si aspoň uvarím ilúziu leta. Fajn je, Zobraziť celý popisMesiace január a február sú pre mňa trápením, najmä ak sa nedá ísť von na bežky. Preto si aspoň uvarím ilúziu leta. Fajn je, že suroviny na ňu sa dajú zohnať v solídnej kvalite aj v zime.

15 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

 menšie




Postup

  1. 1

    Dnes to bude veľmi rýchle: plátky krkovičky dobre ponatierame potrhanými bylinkami, polejeme olejom a necháme ich na pokoji dovtedy, kým to na nás nepríde.

    Krkovička pre nedočkavých - obrázok 1
  2. 2

    Keď sa tak stane, mäso vyberieme z chladu, v miske si rozmiešame fetu s cesnakom, môžeme pridať aj oriešok masla, cukinu nakrájame na polmesiačiky. Už teraz môže z kuchyne zaznieť: večeraaaaaaaaaaaaaaa.

    Krkovička pre nedočkavých - obrázok 2
  3. 3

    Mäsko vložíme na olej do rozpálenej panvice a prudko pečieme tak 3-4 minúty z každej strany, pozor!, nie dlhšie, lebo keď to prešvihneme, buď budeme jesť podošvu, alebo ju budeme musieť dusiť aspoň ešte polhodinu. Po tých 7 minútach je krkovička tip top krehká a šťavnatá, pomelieme na ňu trochu čierneho korenia.. Zatiaľ v ďalšej panvici poriadne poopekáme zeleninu, môžeme pridať aj trošku šťavy z mäsa, na konci vypneme, osolíme, polejeme citrónovou šťavou a dobre posypeme petrželkou.

    Krkovička pre nedočkavých - obrázok 3
  4. 4

    Pri servírovaní na tanier uložíme mäso, ktoré hojne postrašíme cesnakovou fetou. Tá sa začne topiť a delikátne miešať so šťavou mäsa. V kombinácii so zeleninou a malou bagetkou myslíme na leto na Balkáne či na dvore.

Diskusia k receptu

hubata
Ach jo, až sem to vonia a do leta ešte ďaleko!
nazarboncuk
bravcove som nejedla snad sto rokov ale toto vyzera užasne!! pre istotu uložím, keby to na mna prišlo :D
afataga
vyborne ale trochu moc na veceru, skor obedik by som si dala
evusik
príloha nemá chybu a mäso z cesnakovou fetou musím vyskúšať...
julica
Ďakujem vám za komentáre. @evusik , jednoznačne vyskúšaj tú fetu, ja som to odkukala od jedného chorváta, ten ju dával na pleskavicu, veľmi pekne sa na horúcom mäse topí a dotvára fajn chuť.
sovka62
Teeeda, toto pripomína mäso, ktoré sme jedli v Bavorsku, tuším najlepšie bravčové, aké sa mi ocitlo v puse. Fetu som doteraz používala len na studeno, ale vyskúšam.......
janger
Vsetko v tomto recepte je dobre. Fetu mam velmi rada, takto s cesnakom som este nerobila.
tothka
Zaujímavé, skúsim pripraviť. Fetu veľmi nepoužívam, no možno že s cesnakom nám zachutí.
irenaw
prečo ja tu sedím nalačno a tekéto dobroty pozerám? slintám ako bernardín, mňam :)
cica2
to bude niečo pre mojich chlapov a aj na zeleninke a ešte syr feta, ten zbožňujeme, dávam ho aj do šalátov... už je recept v mojej kk :-)
sportak
Julica, tak to si teda prehnala. Veď to musí byť úžasne dobré. Ukladám rcp a budúci týždeň pripravujem.
babidka
fetu ani balkansky syr nemam na studeno velmi rada - ale takto "uteplena" s maskom vyzera bajecne :-)) Pri najblizsej prilezitosti to urobim podla tohto receptu ....
nazarboncuk
@julica musim pochvalit napad s fetou. skusali sme nedavno. a paradajkovo-cuketova priloha je tiez jednou zo stalic u nasv kuchyni.vdaka za inspiraciu
julica
Rado sa stalo, aspoň raz aj opačne :) Dík, marianna.
dorisa
aj ja najradšej používam na varenie krkovičku...na akýkoľvek spôsob ju papkáme
brambora
keby som tam pomrvila navrch bryndzu, stalo by sa nieco? ;)
slavkabis
krkovičku môžem vždy. ale nemám rada mäso "medium", isto stačí tak málo na panvici opiecť mäso???? ja keď robím cigánsku tak krkovičku opekám dlhšie na miernom ohni




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia