Krkovička pre nedočkavých

Autor receptu: julica

Mesiace január a február sú pre mňa trápením, najmä ak sa nedá ísť von na bežky. Preto si aspoň uvarím ilúziu leta. Fajn je, že suroviny na ňu sa dajú zohnať v solídnej kvalite aj v zime.

15 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dnes to bude veľmi rýchle: plátky krkovičky dobre ponatierame potrhanými bylinkami, polejeme olejom a necháme ich na pokoji dovtedy, kým to na nás nepríde.
  2. Keď sa tak stane, mäso vyberieme z chladu, v miske si rozmiešame fetu s cesnakom, môžeme pridať aj oriešok masla, cukinu nakrájame na polmesiačiky. Už teraz môže z kuchyne zaznieť: večeraaaaaaaaaaaaaaa.
  3. Mäsko vložíme na olej do rozpálenej panvice a prudko pečieme tak 3-4 minúty z každej strany, pozor!, nie dlhšie, lebo keď to prešvihneme, buď budeme jesť podošvu, alebo ju budeme musieť dusiť aspoň ešte polhodinu. Po tých 7 minútach je krkovička tip top krehká a šťavnatá, pomelieme na ňu trochu čierneho korenia.. Zatiaľ v ďalšej panvici poriadne poopekáme zeleninu, môžeme pridať aj trošku šťavy z mäsa, na konci vypneme, osolíme, polejeme citrónovou šťavou a dobre posypeme petrželkou.
  4. Pri servírovaní na tanier uložíme mäso, ktoré hojne postrašíme cesnakovou fetou. Tá sa začne topiť a delikátne miešať so šťavou mäsa. V kombinácii so zeleninou a malou bagetkou myslíme na leto na Balkáne či na dvore.