Krevety z ulice

Autor receptu: 2010

Toto je velmi jednoduchy Thajsky recept na krevety .Len zopar surovin ale vyborne, takze -Gung Pat Nor Mai.

2
porcie
10 minut minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravime si krevety , tak ze nechame hlavu a chvostik , ked su moc velke vyberieme crievko na chrbte (narezeme a spravime motylika ). Cesnak pretlacime alebo nakrajame ns drobno a zmiesame so solou. Dame zlahka oprazit do horuceho oleja vo woku Pridame krevety a niekolko minut stir -fry ( prazime a miesame ) pokial nezmenia farbu u mna to bolo cca 3 minuty.
  2. Namoceme -napucene judasovo ucho, nakrajame na platky a pridame do woku tak isto Thajsku spraglu , vyzera ako malicka europska , netreba ju supat omyjeme a pridame. Podlejeme troskou vody, pridame lyzice lahkej sojovej , oyster omacky podla chute ( nemusi byt) a trochu korenia. 2-3 minuty stir fry prehrejeme . Vsetko sa robi kratko rychlo aby nam krevety neostali zuvackove ( ked sa robia dlho ).
  3. Podavame s ryzou ozdobime posekanymi koriandrovymi listkami a jarnou cibulkou. Vecera za 15 minut hotova.