Krevety z ulice
Autor receptu: 2010
Toto je velmi jednoduchy Thajsky recept na krevety .Len zopar surovin ale vyborne, takze -Gung Pat Nor Mai.
2 porcie |
10 minut minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravime si krevety , tak ze nechame hlavu a chvostik , ked su moc velke vyberieme crievko na chrbte (narezeme a spravime motylika ).
Cesnak pretlacime alebo nakrajame ns drobno a zmiesame so solou.
Dame zlahka oprazit do horuceho oleja vo woku
Pridame krevety a niekolko minut stir -fry ( prazime a miesame ) pokial nezmenia farbu u mna to bolo cca 3 minuty.
- Namoceme -napucene judasovo ucho, nakrajame na platky a pridame do woku tak isto
Thajsku spraglu , vyzera ako malicka europska , netreba ju supat omyjeme a pridame.
Podlejeme troskou vody, pridame lyzice lahkej sojovej , oyster omacky podla chute ( nemusi byt) a trochu korenia. 2-3 minuty stir fry prehrejeme .
Vsetko sa robi kratko rychlo aby nam krevety neostali zuvackove ( ked sa robia dlho ).
- Podavame s ryzou ozdobime posekanymi koriandrovymi listkami a jarnou cibulkou.
Vecera za 15 minut hotova.