Krevety enchiladas
Autor receptu: redakcia
Postup- Vo väčšej panvici rozohrejeme PL masla a na ňom usmažíme cibuľu a papriku.
- Pridáme kečup, rajčiny, soľ, korenie a studenú vodu, privedieme k varu, prikryjeme pokrievkou, znížime plameň na strednú veľkosť a dusíme 30 minút.
- V mixéri rozmixujeme zvyšok masla, múku, horúcu vodu a polovicu pripravenej omáčky. Vzniknutú kašu pridáme k zvyšku omáčky a varíme ďalších 10 minút.
- Podľa potreby pridáme ešte trochu vody. Krevety zmiešame s 200 ml omáčky a necháme chvíľu marinovať.
- Vo veľkej panvici rozpálime olej a doň na niekoľko sekúnd namočíme tortilly. Hneď ich vyberieme a usušíme papierovým obrúskom.
- Usušené tortilly namočíme do omáčky, naplníme ich krevetovou zmesou, zrolujeme a pritlačíme konce tak, aby tortilly držali pohromade a zmes z nich nevytekala.
- Naplnené tortilly opatrne položíme do zapekacej misky, navrch nalejeme omáčku a zapečieme v rúre pri teplote 250 °C asi 15 minút.
- Podávame ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.
|