Krevety, avokádo a grapefruit (fotorecept)

Autor receptu: tassiedevil

Niečo z austrálskej kuchyne....vhodné ako predjedlo...

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si nálev: vodu, víno, bobkový list, dve štvrťky citrona, celé čierne korenie, trochu soli, prevaríme a necháme pomaly vrieť asi 10 min. Potom pridáme krevety a pomaly varíme asi 2 min./ nie dlho, lebo krevety budú tvrdé/scedíme a necháme pomaly vychladnúť...oni sa ešte pomaly dovaria...menším krevetkám stačí aj menej...
  2. Limetkovo kôprový krém: Cream fraiche, nasekaný kôpor, l lyžicu limetkovej štavy a l lyžicu na jemno nastrúhanej limetkovej kôry, spolu dobre zamiešame. Ochutíme soľou a čiernym korením.
  3. Vchladnuté krevety očistíme, nakrájame na malé asi 1 cm kúsky, taktiež si nakrájame na malé kocky polku očisteného grapefruitu, polku očistenej a semienok zbavenej uhorky a pridáme toľko krému, aby sa nám na surovinách vytvoril ľahký povlak....
  4. avokádo si prekrojíme na polovicu, zbavíme kože a opatrne nakrájame na tenké plátky. Nakrájané avokádo potierame citrónovou šťavou, aby nám nezhnedlo.
  5. takto nakrájané avokádo si položíme na papier na pečenie alebo foliu, naplníme krevetovou plnkou a z ľahka opatrne za pomoci papiera zavinieme do rolky a necháme v chlade trochu stuhnúť.
  6. Stuhnuté rolky opatrne vybalíme, položíme na tanier, pridáme lyžicu limetkového krému, ozdobíme a servujeme podchladené.... Dobrú chuť