Krémový cviklový šalát s vlašskými orechami fotorecept
Foto: zuzanka1367
Letný šalát, do ktorého nie je potrebné nič variť, iba ak nejakú prílohu poopekať :)
porcie
príprava
Postup
-
1
Najskôr si namočíme orechy a datle do vlažnej vody, cviklu ošúpeme.
-
2
Surovú nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Vylejeme vodu z orechov v ktorej sa namáčali a trochu si z nej odložíme na zriedenie pasty. Orechy, datle, avokádo a petržlenovú vňať rozmixujeme na hladkú pastu. Ak je zmes veľmi hustá pridáme pár lyžičiek vody v ktorej sa orechy a datle namáčali.
-
3
Cviklu dobre premiešame s pastou. Osolíme, okoreníme, pridáme citrónovú šťavu. Kedže cvikla je surová, pustí šťavu a spolu s rozmixovanou pastou vytvorí krémovú konzistenciu, v ktorej cítiť chuť orechov a jemnú sladkosť datlí, avokádo dodá krémovitosť. Nechajte ho v chladničke dobre odstáť a spojiť chute. My sme si k nemu grilovali Hermelín a chutilo to veru dobre. No veď ak vyskúšate, posúdite sami :)
cvikla , ale vstupim si do svedomia ... viem , ze je velmi zdrava .5*, KK.