Krémové srnčie ragú (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Deň pred dusením srnčie plece nakrájame na malé kocky, zmiešame s nakrájanou cibuľou, pridáme soľ, korenie, bylinky, cesnak, horčicu a necháme cez noc v chlade.


  2. Na rozpálenom oleji urestujeme pripravenú zmes, pridáme med a podlejeme vínom. Dusíme do zmäknutia za občasného miešania, mäso pustí šťavu a vznikne krémová omáčka. Vyšľaháme šľahačku, ochutíme soľou a šľahačkou dozdobíme. Navrch pridáme pol lyžice brusníc.


  3. Na kocky nakrájané žemle zmiešame s pochutinami a pridáme nakrájanú a opečenú cibuľu, pridáme nastrúhaný cesnak a nasekanú vňať. Prilejeme mlieko a vypracujeme cesto, vytvarujeme valčeky, zabalíme ich do fólie, dáme do vriacej osolenej vody a varíme asi 25 minút. Vychladnuté prekrojíme a opečieme dochrumkava.