Krémová polievka z tekvice Hokaido (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Tento recept som sa dávno chystala zrealizovať, lebo v záhradke som si vypestovala tekvice Hokaido. Teraz odpočívaju v komore. V relácii Bez servítky ma herec J.Vajda inšpiroval, a tak aj ja som už uvarila z tekvice polievku.Je lahodná, krémová a veľmi zdravá.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Na tekvici odstránime oba hrubé konce a dokladne si ju umyjeme, nakoľko budeme variť z celej dužiny aj s kožou. Rozkrojíme ju a vydlabeme jaderník. Nakrájame na menšie kúsočky. Cibuľu si tiež nakrájame na hrubo.
- Na rozpálený olej dáme cibuľku, speníme a pridáme tekvicu, podlejeme vodou, osolíme, pridáme vegetu a korenie muškátový kvet a varíme do zmaknutia tekvice.
- Potom polievku rozmixujeme elektrickým mixerom do hladka.
- Nakoniec do polievky pridáme smotanu na varenie, primerane, podla hustoty polievky. Necháme prejsť varom a polievočka je hotová.
- K polievke sa hodí opražený chlieb nakrájaný na štvorčeky spolu so stručikom cesnaku. Tak, už stačí si len nabrať na vrch dať opečený chlebík, pokvapkat balzamikovým octom. Dobrú chuť.