Krémová polievka z tekvice Hokaido (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Tento recept som sa dávno chystala zrealizovať, lebo v záhradke som si vypestovala tekvice Hokaido. Teraz odpočívaju v komore. V relácii Bez servítky ma herec J.Vajda inšpiroval, a tak aj ja som už uvarila z tekvice polievku.Je lahodná, krémová a veľmi zdravá.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na tekvici odstránime oba hrubé konce a dokladne si ju umyjeme, nakoľko budeme variť z celej dužiny aj s kožou. Rozkrojíme ju a vydlabeme jaderník. Nakrájame na menšie kúsočky. Cibuľu si tiež nakrájame na hrubo.
  2. Na rozpálený olej dáme cibuľku, speníme a pridáme tekvicu, podlejeme vodou, osolíme, pridáme vegetu a korenie muškátový kvet a varíme do zmaknutia tekvice.
  3. Potom polievku rozmixujeme elektrickým mixerom do hladka.
  4. Nakoniec do polievky pridáme smotanu na varenie, primerane, podla hustoty polievky. Necháme prejsť varom a polievočka je hotová.
  5. K polievke sa hodí opražený chlieb nakrájaný na štvorčeky spolu so stručikom cesnaku. Tak, už stačí si len nabrať na vrch dať opečený chlebík, pokvapkat balzamikovým octom. Dobrú chuť.