Krémová polievka z bielej fazule s krevetami

Autor receptu: timara

S krevetami dostáva polievka luxusnejší nádych, ale myslím, že aj bez kreviet nesklame a aj v bežný deň príde vhod. (Gordon Ramsay)

3-4
porcie
10 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca nasypeme scedenú fazuľu, ktorú sme si dali na noc namočiť do vody. Pridáme rozpolenú cibuľu, prekrojenú mrkvu, viazaničku z byliniek a zalejeme vodou tak, aby boli všetky suroviny ponorené. Na miernom ohni varíme cca hodinu - hodinu a pol, kým nie je fazuľa mäkká.
  2. Z polievky vytiahneme mrkvu, cibuľu a bylinky. Fazuľu precedíme, prilejeme vývar a rozmixujeme. Ak chceme mať polievku naozaj jemnú, prepasírujeme ešte cez sito. Znovu vrátime na sporák a ak sa nám zdá polievka príliš hustá, prilejeme ešte vývar. Na koniec zjemníme smotanou. Chvíľu prehrejeme a dochutíme soľou a čerstvo mletým čierným korením.
  3. Polievku podávame s opečenými krevetami, čerstvo nasekanou pažítkou, pokvapkané olivovým olejom.