Krémová polievka z bielej fazule s krevetami
Autor receptu: timara
S krevetami dostáva polievka luxusnejší nádych, ale myslím, že aj bez kreviet nesklame a aj v bežný deň príde vhod. (Gordon Ramsay)
3-4 porcie |
10 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca nasypeme scedenú fazuľu, ktorú sme si dali na noc namočiť do vody. Pridáme rozpolenú cibuľu, prekrojenú mrkvu, viazaničku z byliniek a zalejeme vodou tak, aby boli všetky suroviny ponorené. Na miernom ohni varíme cca hodinu - hodinu a pol, kým nie je fazuľa mäkká.
- Z polievky vytiahneme mrkvu, cibuľu a bylinky. Fazuľu precedíme, prilejeme vývar a rozmixujeme. Ak chceme mať polievku naozaj jemnú, prepasírujeme ešte cez sito. Znovu vrátime na sporák a ak sa nám zdá polievka príliš hustá, prilejeme ešte vývar. Na koniec zjemníme smotanou. Chvíľu prehrejeme a dochutíme soľou a čerstvo mletým čierným korením.
- Polievku podávame s opečenými krevetami, čerstvo nasekanou pažítkou, pokvapkané olivovým olejom.