Krémová kačacia polievka
Krémová kačacia polievka

Krémová kačacia polievka s domácimi rezancami

Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár Metro, 17. januára 2021
Krémová kačacia polievka s domácimi rezancami
Foto: Dušan Křístek

Suroviny

1 skelet
200 g
2-3 ks
1 ks
kúsok
2 stonky
1 ks
1-2 strúčiky
1/2 ks
250 ml
Rezance:
200–240 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Rezance: Z múky a vajec vypracujeme tuhšie pružné cesto. Necháme pod utierkou aspoň 20 minút odpočívať. Potom cesto rozvaľkáme, nakrájame na hrubšie rezance a necháme na utierke obschnúť.

  2. 2

    Rozpálime dobre hrniec a na lyžici oleja opečieme zo všetkých strán skelet z kačice a nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler (pol mrkvy a póru odložíme). Pridáme rozkrojenú cibuľu a korenie a po chvíľke zalejeme studenou vodou a osolíme. Necháme zovrieť a pridáme stonkový zeler. Stiahneme var, pozbierame penu a necháme variť tiahnutím aspoň 2 hodiny.

  3. 3

    Po 2 hodinách pridáme umyté hydinové drobky. Varíme do zmäknutia drobkov. Vývar scedíme, skelet oberieme a drobky nakrájame. Všetko vrátime do vývaru.

  4. 4

    Na panvici rozohrejeme maslo a na miernom ohni restujeme na rezančeky nakrájanú mrkvu, neskôr pridáme na rezančeky nakrájaný pór a nadrobno nakrájaný cesnak. Osolíme, okoreníme a odstavíme.

  5. 5

    Do kačacieho vývaru vložíme variť na 2 minúty rezance, potom prilejeme smotanu, ochutíme muškátovým orieškom a vložíme aj restovanú zeleninu. Necháme krátko prejsť varom a prípadne dochutíme. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia