Hubová polievka

Krémová dubáková polievka (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Kto by ju nemal rád. A ešte keď je v nej veľa dubákov.

8 - 10
porcií
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistíme a nakrájame, zalejeme vodou, pridáme rascu, korenie a soľ. Necháme variť. Slaninu a maslo si rozdelíme na tri časti.
  2. Jednú časť masla a slaniny, ktorú nakrájame na drobno, dáme na panvicu. Pridáme k tomu jednu lyžicu oleja, všetko to zohrejeme a pridáme koreňovú zeleninu, ktorú sme očistenú postrúhali na veľkých okách. Podusíme, aby mrkva pustila farbu. Zeleninu pridáme k zemiakom variť.
  3. Na prázdnu panvicu dáme znovu slaninu a maslo. Druhu časť.
  4. Keď sa maslo rozpustí, dáme na to hríby pokrájané na kúsky a dusíme. Panvicu máme odkrytú.
  5. To aby sa všetka voda vyparila. Po vyparení vody to dáme k zemiakom povariť. Všetko rozmixujeme na hrubšie a dáme znovu variť. Nalejeme smotanu a chvíľu povaríme. Ak by to bolo moc husté, rozriedime mliekom. Ak dolejeme mlieko, tak sa musí zase chvíľu povariť. A máme polievku hotovú.
  6. Na tretej časti masla opečieme plátky slaniny a hríby. Použijeme to na ozdobenie polievky.
  7. Tu je už naložené. Ja mám rád na tom dobré slaninové a hríbové chipsy. Táto polievka je za 45 minút hotová a máme ju veľmi radi.