Hubová polievka
Krémová dubáková polievka (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Kto by ju nemal rád. A ešte keď je v nej veľa dubákov.
8 - 10 porcií |
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky očistíme a nakrájame, zalejeme vodou, pridáme rascu, korenie a soľ. Necháme variť. Slaninu a maslo si rozdelíme na tri časti.
- Jednú časť masla a slaniny, ktorú nakrájame na drobno, dáme na panvicu. Pridáme k tomu jednu lyžicu oleja, všetko to zohrejeme a pridáme koreňovú zeleninu, ktorú sme očistenú postrúhali na veľkých okách. Podusíme, aby mrkva pustila farbu. Zeleninu pridáme k zemiakom variť.
- Na prázdnu panvicu dáme znovu slaninu a maslo. Druhu časť.
- Keď sa maslo rozpustí, dáme na to hríby pokrájané na kúsky a dusíme. Panvicu máme odkrytú.
- To aby sa všetka voda vyparila. Po vyparení vody to dáme k zemiakom povariť. Všetko rozmixujeme na hrubšie a dáme znovu variť. Nalejeme smotanu a chvíľu povaríme. Ak by to bolo moc husté, rozriedime mliekom. Ak dolejeme mlieko, tak sa musí zase chvíľu povariť. A máme polievku hotovú.
- Na tretej časti masla opečieme plátky slaniny a hríby. Použijeme to na ozdobenie polievky.
- Tu je už naložené. Ja mám rád na tom dobré slaninové a hríbové chipsy. Táto polievka je za 45 minút hotová a máme ju veľmi radi.