Krémová čerešňová polievka

maartina - fotkamaartina, 7. júna 2011
Krémová čerešňová polievka
Foto: maartina

Ovocné polievky mi často varievala babka, keď som bola u nej na prázdninách ...a tak som si dnes pri varení trochu zaspomínala na krásne Zobraziť celý popisOvocné polievky mi často varievala babka, keď som bola u nej na prázdninách ...a tak som si dnes pri varení trochu zaspomínala na krásne letné dni strávené u babky na dedine :)

20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
 , príp.kryštálový
180 ml alebo smotana
2 PL / kukuričný škrob




Postup

  1. 1

    Umyté, odkôstkované čerešne dáme variť do vriacej vody s cukrom a škoricou ...do mäkka. V smotane alebo v mlieku (ja som použila smotanu na varenie) rozmiešame maizenu a prilejeme ju do uvarených čerešní ...necháme prejsť varom. Odstavíme, necháme trošku vychladnúť a rozmixujeme. Dochutíme ešte cukrom, príp. aj citrónovou šťavou či kôrou.

Diskusia k receptu

jerica
čerešne sú na programe , môžem prekvapiť nielen polovičku ale aj seba čerešňovou polievkou , fajn mám rada ovocné polievky:-))
garanco
Ovocné - ríbezľovú, egrešovú, jablkovú - som už robila, vyskúšam aj túto. Ja som občas - keď boli deti malé - urobila svetlulinkú zápražku na masle, aby bola výživnejšia. Teraz urobím podľa Teba.
jezibabka1
takéto polievky, ale na studeno, nám robila teta na záhrade z čerstvo nazbieraného ovocia a bolo to fakt MŇAM:) Takže aj mne si pripomenula detstvo:) Dík a receptík si ukladám:)
dublinka
nám už dozreli sladovišne (a paradoxne--čerešne sa len teraz začínajú červenať), z nich robievam podobnú polievku. Skús miesto maizeny použiťvanilkový pudingový prášok.
marienka44
@Maartina ,studene ovocne polievky radi konzumuju v Nemecku. Ale ja v tom uvarenom ovoci nevidim ziadnu vyzivu, ani vitaminy. Skor ako vykrmna kúra. :-)
maartina
@mojito ...množstvo vody si dáš podľa toho pre koľko osôb varíš a akú hustú chceš mať polievku, na osobu rátaj tak cca 250-300ml vody ...ja som ju varila len pre seba a dcérku
mariaklara
Čerešničky už máme, tak vyskúšame. @maartinka , nič si z toho nerob, sú aj horšie výkrmné kúry, toto je proti tomu šuviks.
maartina
@mariaklara ...dúfam, že Vám bude chutiť tak ako nám :) ...na druhý deň bola ešte lepšia, priamo z chladničky za studena ...môj drobec ju mal podávanú ako koktail, z hrnčeka so slamkou :D
...nemusí samozrejme každému chutiť, veď koľko ľudí toľko chutí
mariaklara
@maartinka , polievočka nemá chybu, je výborná, vlastne je to ako riedky puding. V týchto horúcich dňoch ( može byť aj chladená ) veľmi dobrá lahôdka. Priznám sa jedla som ju prvý krát.
amilka2
Čerešňovú polievku varievam vždy z čerstvých čerešní, ale je výborná
aj z čerešnového kompótu, pridávam jahodový puding a trochu kardamonu.. niekedy klinček alebo škoricu... trochu zmeny..dobrú chuť.
mariaklara
@martinka , nechcem sa opakovať, ale zasa nastal čas na tvoju polievočku, manž. mi dnes priniesol čerešne, tak zajtra sa bude u nás robiť " čerešňová "....:-))
garanco
"Vypitvala" som čerešne (neboli sme tri dni v záhrade, tak už mali podnájomníkov), boli sladučké a polievka podĺa teba bola fajnová a studená bola ozajstným osviežením, ďakujem za recept!
marta5
Dobrý večer,je to už veľa rokov,ale stále spomínam na višňovú polievku na Balatone-chutná a osviežujúca. Musim ju skúsiť sptaviť aj doma.Ďakujem za pripomenutie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia