Krehký rebarborový koláč s tvarohom
Autor receptu: klaura
Začína sezóna rebarbory, tak ponúkam na inšpiráciu ...
8-10 porcií |
20 minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup
- Z uvedených surovín vypracujeme vláčne cesto a rozdelíme ho na 2 bochníky.
Tvaroh ochutíme vanilkovým cukrom, pridáme vajce a premiešame.
Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kúsky. Ja som použila asi 1 kg, ale keď máte menej vôbec to nevadí ...
- Prvé cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka ho prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Natrieme tvarohovú plnku a na ňu vrstvíme rebarboru. Tú podľa chuti posypeme kryštálovým cukrom (kto má rád kyslejšie koláčiky dá cukru menej a naopak), a mletou škoricou. Rozvaľkáme druhé cesto a prikryjeme rebarboru. Popritláčame a popicháme vidličkou.
- Pečieme pomaly na 180 stup. neviem presne určiť čas, ale aby koláčik získal zlatovú farbu.
Krájame vychladnuté posypané práškovým cukrom.