Krehký rebarborový koláč s tvarohom

Autor receptu: klaura

Začína sezóna rebarbory, tak ponúkam na inšpiráciu ...

8-10
porcií
20 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z uvedených surovín vypracujeme vláčne cesto a rozdelíme ho na 2 bochníky. Tvaroh ochutíme vanilkovým cukrom, pridáme vajce a premiešame. Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kúsky. Ja som použila asi 1 kg, ale keď máte menej vôbec to nevadí ...
  2. Prvé cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka ho prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Natrieme tvarohovú plnku a na ňu vrstvíme rebarboru. Tú podľa chuti posypeme kryštálovým cukrom (kto má rád kyslejšie koláčiky dá cukru menej a naopak), a mletou škoricou. Rozvaľkáme druhé cesto a prikryjeme rebarboru. Popritláčame a popicháme vidličkou.
  3. Pečieme pomaly na 180 stup. neviem presne určiť čas, ale aby koláčik získal zlatovú farbu. Krájame vychladnuté posypané práškovým cukrom.