Kráľovský koláč

Autor receptu: vavan

z plnkou ktorá sa rozplýva na jazyku

35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto spolu na doske zmiesime na hladké cesto.
  2. Vypracované cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme stuhnúť do mrazáku na 20 minút. Po 20 minutách cesto vyberieme rozdelíme na dve polovice a jednu opäť zabalíme a dáme naspäť do mrazáku.
  3. Plech si vymastíme olejom 35x25 Cesto si vyvaľkáme vložíme do plechu
  4. malým valčekom alebo prstami cesto na plechu roztlačíme,okraje vyhrnieme aby nám plnka nevytekala.Na pripravený plát nastrúhame piškóty alebo keksy aby sa plnka nepremočila. Pripravíme si plnku:Kyslú smotanu zmiešame,svanilk. cukrom pudingovým práškom a maizenou.Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a jemne vmiešame do zmesi s kyslej smotany.
  5. Zmes nalejeme na pripravené cesto na plechu
  6. Vyberieme cesto z mrazáku a nastrúhame rovnomerne po povrchu koláča. Dáme piecť do vyhriatej rúry pečieme pri teplote 180°C 35 minút.
  7. Dobrú chuť