Králik na víne fotorecept

zuzuu10 - fotkazuzuu10, 11. júna 2012
Králik na víne (fotorecept)
Foto: zuzuu10

Lebo aj králiky majú práve sezónu :) Voňavé, ľahké a veľmi chutné letné jedlo.

20 minút
príprava
60-80 minút
tepelná úprava

Suroviny

  alebo zajac
100 g čerstvé
3 dl
0.5 l
1 konzerva
50 g
30 g
veľa  čerstvá posekaná




Postup

  1. 1

    Králika naporcujeme. Slaninku nakrájame na kocky, čerstvé huby očistíme a nakrájame na plátky.

    Králik na víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu nakrájame na kocky a v hrnci osmažíme. (Ak chceme mať jedlo vo finále menej mastné, časť oškvarkov po vytopení vyberieme.) Pridáme a speníme maslo.

    Králik na víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne opečieme všetky diely králika/zajka na slaninkovo-maslovom základe.

    Králik na víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme vývarom, pridáme vino - tým nešetríme :).

    Králik na víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Primiešame nakrájené čerstvé šampiňóny a krájané paradajky. Ochutíme soľou, korením a tymiánom podľa chuti.

    Králik na víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prikryjeme a dusíme do zmäknutia mäsa. Potom pridáme čerstvú petržlenovú vňať - aj 2 hrste, čím viac, tým lepšie :) Necháme pár minút dôjsť.

    Králik na víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame so zemiakmi (nám najviac chutia mierne pripečené, ako na fotke :) či cestovinou a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

    Králik na víne (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

valeri
Výborné, aj ja často pripravujem králika, máme domáci chov.
izabella929
tak toto jedlo nemá chybu, lúbime králičie mäsko, je chudé a výborne sa dá urobiť na všetky spôsoby.-))) a najviac ľúbim polievku,,,vývar.))))
majka60
ukladám a určite vyskúšam, lebo aj my máme doma králikov




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia