Králik na pive

Autor receptu: ajuschka

Ako obvykle som nevedela čo na obed, a keďže som nebola na nákup, potrebovala som vyskladať niečo z vecí čo mám doma... 2 králičie stehná, pivo v chladničke, zemiaková kaša z predošlého dňa (akurát sa mi minuli zemiaky....) mno... a vzniklo z toho toto :) Drahému úžasne chutilo, a to je pri pečenom mäse málokedy. Keďže to bol pokus a ešte aj narýchlo popri upratovaní robený, nestihla som fotiť, ale nabudúce pridám

15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. králičie stehná osušíme a poriadne osolíme. necháme postáť na doske. Cibuľu si nakrájame nadrobno, a spolu s nakrájaným cesnakom na masti alebo oleji opražíme do sklovita, kým nezačne pomaly tmavnúť. pridáme toľko hladkej múky aby sme spravili peknú zápražku, nie úplne tmavú. Zalejeme vodou, rozmiešame a dolejeme všetkým pivom. Posolíme a pokoreníme.
  2. Mäso obalíme v múke a sprudka opražíme na masti, pokojne aj dočierna :). Mäso potom preložíme do hrnca s omáčkou, prikryjeme pokličkou a hodinu pečieme. Z času na čas treba mäsko poliať, výhodou pečenia v hrnci je, že stačí hrniec zobrať a trošku s ním povrtieť :) mäsko bude samopolievacie :D.
  3. Zo zvyškov zemiakovej kaše si pripravíme obyčajné zemiakové knedličky, jednoducho pridaním vajca a hrubej múky. Môžu sa robiť aj normálne zo zemiakov v šupke varených, ale prečo nespotrebovať zvyšky :). Kto má málo, jeden-dva zemiaky si dovarí.