Králik na pive
Autor receptu: ajuschka
Ako obvykle som nevedela čo na obed, a keďže som nebola na nákup, potrebovala som vyskladať niečo z vecí čo mám doma... 2 králičie stehná, pivo v chladničke, zemiaková kaša z predošlého dňa (akurát sa mi minuli zemiaky....) mno... a vzniklo z toho toto :) Drahému úžasne chutilo, a to je pri pečenom mäse málokedy.
Keďže to bol pokus a ešte aj narýchlo popri upratovaní robený, nestihla som fotiť, ale nabudúce pridám
15 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- králičie stehná osušíme a poriadne osolíme. necháme postáť na doske.
Cibuľu si nakrájame nadrobno, a spolu s nakrájaným cesnakom na masti alebo oleji opražíme do sklovita, kým nezačne pomaly tmavnúť. pridáme toľko hladkej múky aby sme spravili peknú zápražku, nie úplne tmavú. Zalejeme vodou, rozmiešame a dolejeme všetkým pivom. Posolíme a pokoreníme.
- Mäso obalíme v múke a sprudka opražíme na masti, pokojne aj dočierna :).
Mäso potom preložíme do hrnca s omáčkou, prikryjeme pokličkou a hodinu pečieme.
Z času na čas treba mäsko poliať, výhodou pečenia v hrnci je, že stačí hrniec zobrať a trošku s ním povrtieť :) mäsko bude samopolievacie :D.
- Zo zvyškov zemiakovej kaše si pripravíme obyčajné zemiakové knedličky, jednoducho pridaním vajca a hrubej múky.
Môžu sa robiť aj normálne zo zemiakov v šupke varených, ale prečo nespotrebovať zvyšky :). Kto má málo, jeden-dva zemiaky si dovarí.