Králičie stehno so šalotkovo-jablkovým šalátom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Očistené králičie stehná osolíme
a okoreníme. Na rozohriatom oleji
prudko opečieme z oboch strán. Opečené
mäso vyberieme, znížime teplotu
a na výpeku urestujeme cibuľu
a cesnak.
- Keď je cibuľa napoly urestovaná,
vrátime späť stehná a zakryjeme ich
plátkami údenej slaniny. Podlejeme
vodou a dusíme domäkka. Mäkké králičie
stehná dopečieme odkryté v rúre
dočervena.
- Očistené jablká nakrájame na tenké
hranolčeky, šalotku nakrájame na
tenučké kolieska, všetko zamiešame,
osolíme, pridáme trochu citrónovej
šťavy a olivový olej.
|