Králičie stehná na tymiáne

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do rozpusteného masla vložíme osolené králičie stehná, rozkrojenú hlávku cesnaku aj so šupkou, tymian a druhý cesnak rozobraný na strúčiky, ktoré tiež necháme v šupke. Privedieme k varu a na miernom ohni necháme pomaly variť. Keď sú strúčiky cesnaku mäkké, vyberieme ich. Varíme asi hodinu, záleží na veľkosti. Musia byť mäkké, až sa skoro rozpadať.
  2. Medzitým očistíme mrkvu a zemiaky, nakrájame ich na menšie kúsky a dáme spolu variť. Keď sú mäkké, scedíme ich, vyšľaháme v mixéri s pridaním teplej smotany a masla z varenia stehien a urobíme jemnú kašu.
  3. Na troške masla z varenia rozpustíme slaninu, pridáme huby nakrájané na menšie kúsky, tymian, orestujeme, zastrekneme bielym vínom, vydusíme a pridáme kurací demi glace (silný precedený vývar z kuraťa a koreňovej zeleniny) a krátko povaríme.