Kotlíkový guláš (fotorecept)

Kotlíkový guláš (fotorecept)
Foto: js9mxd
js9mxdJs9mxd, recept pridal: 5. mája 2013 9:08Ďalšie jeho recepty

Tohoto roku si počasie robí čo chce. Keď som chcel ísť polievať, tak som musel pred garážou odhádzať sneh a sezónu na záhrade som začínal vždy až v máji. No tento rok to bolo už 20. apríla. Tradične sezónu začíname kotlíkovým gulášom a ani tento rok to nebolo inak. Počas sadenia sme stihli aj navariť guláš. Tento krát sa fakt podaril, preto Vám chcem pripomenúť recept tak ako ho robím ja.

Suroviny

14
porcií
30
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Deň pred varením si mäso odblaním a pokrájam na kocky. Hovädzie používam z krku alebo močing a bravčové zásadne pliecko. Pokrájané mäso napácujem. Pác si zarobíme z oleja, mletého korenia, kmínu a pretlačeného strúčka cesnaku. Soľ nedávam aby mäso nevyschlo.
Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 1

2

Cibuľku nakrájam na drobno a dám dusiť na bravčovú masť. V kotlíku musíme kúriť len tak na pol plynu, aby cibuľka nezhorela. Ak sa pripáli, ostane guláš sladký.
Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 2

3

Keď je cibuľka sklovitá pridáme hovädzie mäso.
Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 3

4

Necháme ho trochu zatiahnúť a pridáme mletú papriku, kmín, čierne mleté korenie, soľ, divinu korenie a trochu domácej pálenky. Tú dávam aby mäso bolo krehké a mäkké.
Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 4

5

Takto mäso dusíme a len mierne podlievame.
Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 5

6

Pokým sa mäso dusí nakrájame na menšie kúsky jeden až dva zemiaky a pridáme do kotla.
Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 6

7

Hovädzie mäso dusíme až sa už dá požuvať, tak cca 1 hodinu a pridáme bravčové mäso. Pokračujeme v dusení až do zmäknutia aj bravčového mäsa.
Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 7

8

Ak je bravčové mäso polomäkké pridáme zemiaky.
Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 8

9

Varíme až pokiaľ zemiaky nie sú zmäknuté. Potom pridáme jedno lečo.
Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 9

10

Vo varení pokračujem ďalej, prvé zemiaky sa pomaly rozvaria a zahustia guláš. Medzitým si nakrájame cesnak. Nemačkám ho, lebo rýchlejšie varením vyprchá a stráca chuť.
Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 10

11

Keď je všetko mäkké pridáme cesnak a majorán. Už nevaríme len necháme zabariť cesnak a majorán.
Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 11

12

Pred odstavením dochutím a pridám jednu dve čili papričky. Po zasadení zemiakov nám chutil neskutočne. Zostalo aj susedke a kamarátovi v práci.
Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 12



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 12 ľudí (4,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • lusinkab, 5. mája 2013 o 12:06
    Juj tak na to by som sa hned dala pozvat :-) nie je nic lepsie ako kotlikovy gulas. Stale ked vycestujem domov na dovolenku tak musi byt gulas party na zahrade :-) len tisko zavidim teraz :-(


  • izabella929, 5. mája 2013 o 13:24
    ach jaj, toto musí byť parádny gulášik...varený vonku v kotlíky nemá chybu.-)))) a to čo varia muži, chutí celkom inak....toto mám overené...


  • kimlo, 5. mája 2013 o 17:03
    To s tou pálenkou je zaujímavý nápad, o týždeň idem variť guláš do Lehoty pod Vtáčnikom, vyskúšam...


  • elysa, 5. mája 2013 o 19:27
    no veru vydaril sa Ti...:) moji chlapi taký obľubujú...


  • boxik, 6. mája 2013 o 11:24
    Bez gulášu a najmä kotlíkového ani krok a tento je jeden z tých pravých chlapských.Chlapských preto a nemám to z vlastnej hlavy , ale od početnej suity žien v rodine i v priazni , ktoré tvrdia , že príprava kotlíkového guláš má byť vyslovene chlapská záležitosť.Trochu ich síce podozrievam , že je to z toho dôvodu že ony majú vtedy čas pre seba a môžu sa baviť, aj na náš účet , ale lichotí nám pochvala , že aspoň v niečom nás uznávajú.Tento pekne vyzerajúci kotlíkový guláš má aj ten význam , že urýchli deň keď sa bude variť aj v našej rodine , pretože už teraz mi tečú slinky.


  • js9mxd, 8. mája 2013 o 07:10
    Ahoj Kimlo, to bolo varené tiež v Lehote pod Vtáčnikom.


  • modrykamen, 8. mája 2013 o 09:09
    Nepamätám sa, že sme sa niekedy stretli, alebo si vymenili recepty, ale robíš to presne tak ako ja (včítane duhu a množstva surovín). Hovorí sa, že každý človek má dvojníka, teda podľa výzoru, ale zdá sa, že každý človek má dvojníka podľa chutí, vôní a podľa spôsobu varenia.


  • js9mxd, 8. mája 2013 o 21:29
    Ahoj modrykamen, každý má svoj recept na guláš, ale tento sa nám najviac pozdáva.


  • pusta, 8. mája 2013 o 22:00
    tak to je kotlíkový guláš ako má byť + bonus navyše.


  • mesiar50, 8. mája 2013 o 22:08
    Tiež robím velmi podobne.Tvoj guláš vypadá skvelo


  • tricia, 9. mája 2013 o 12:39
    Ten je ako moj :)


  • lebka, 11. mája 2013 o 07:54
    ani nemožem povedať kamaratom že od pálenky je maso krehké,lebo by sa potom od gulášu naťali


  • js9mxd, 12. mája 2013 o 18:23
    Ahoj lebka, skús a nebojsa v guláši to nieje cítiť.


  • hriciv, 29. júla 2014 o 06:37
    aj môj je taký, len tam dam madarské chemikalie gulaš krem a zlatú paprikovú pastu a nikomu nemôže byť z toho zlé nedobre ...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist