Kotlíkový guláš fotorecept

js9mxdJs9mxd, 58 ročný muž, Prievidza, 5. mája 2013 9:08
Ďalšie jeho recepty »

Kotlíkový guláš (fotorecept)Foto: js9mxd

Tohoto roku si počasie robí čo chce. Keď som chcel ísť polievať, tak som musel pred garážou odhádzať sneh a sezónu na záhrade som začínal vždy až v máji. No tento rok to bolo už 20. apríla. Tradične sezónu začíname kotlíkovým gulášom a ani tento rok to nebolo inak. Počas sadenia sme stihli aj navariť guláš. Tento krát sa fakt podaril, preto Vám chcem pripomenúť recept tak ako ho robím ja.

14
porcií
30 min
príprava
120 min
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1,5 kg
2 PL
4 ks
4 strúčiky
1,5 kg
370 ml
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
3 PL
podľa chuti
50 ml

Postup prípravy

  1. 1

    Deň pred varením si mäso odblaním a pokrájam na kocky. Hovädzie používam z krku alebo močing a bravčové zásadne pliecko. Pokrájané mäso napácujem. Pác si zarobíme z oleja, mletého korenia, kmínu a pretlačeného strúčka cesnaku. Soľ nedávam aby mäso nevyschlo.

    Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľku nakrájam na drobno a dám dusiť na bravčovú masť. V kotlíku musíme kúriť len tak na pol plynu, aby cibuľka nezhorela. Ak sa pripáli, ostane guláš sladký.

    Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je cibuľka sklovitá pridáme hovädzie mäso.

    Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme ho trochu zatiahnúť a pridáme mletú papriku, kmín, čierne mleté korenie, soľ, divinu korenie a trochu domácej pálenky. Tú dávam aby mäso bolo krehké a mäkké.

    Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto mäso dusíme a len mierne podlievame.

    Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokým sa mäso dusí nakrájame na menšie kúsky jeden až dva zemiaky a pridáme do kotla.

    Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hovädzie mäso dusíme až sa už dá požuvať, tak cca 1 hodinu a pridáme bravčové mäso. Pokračujeme v dusení až do zmäknutia aj bravčového mäsa.

    Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ak je bravčové mäso polomäkké pridáme zemiaky.

    Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Varíme až pokiaľ zemiaky nie sú zmäknuté. Potom pridáme jedno lečo.

    Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vo varení pokračujem ďalej, prvé zemiaky sa pomaly rozvaria a zahustia guláš. Medzitým si nakrájame cesnak. Nemačkám ho, lebo rýchlejšie varením vyprchá a stráca chuť.

    Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Keď je všetko mäkké pridáme cesnak a majorán. Už nevaríme len necháme zabariť cesnak a majorán.

    Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pred odstavením dochutím a pridám jednu dve čili papričky. Po zasadení zemiakov nám chutil neskutočne. Zostalo aj susedke a kamarátovi v práci.

    Kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 12
ohodnoť recept:
Hlasovalo 22 ľudí (4,6 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist