Košíčky plnené tatarákom z lososa a karí dipom fotorecept
Foto: tizian1cat
Vianoce sú čas, keď sa sťahujem do kuchyne. Kto v práci prichádza do styku hlavne s ľuďmi, vie pochopiť, že možnosť mlčať je ten Zobraziť celý popisVianoce sú čas, keď sa sťahujem do kuchyne. Kto v práci prichádza do styku hlavne s ľuďmi, vie pochopiť, že možnosť mlčať je ten najvzácnejší darček, aký môžme dostať. Celá rodina pozerá rozprávky a ja v nádhernom tichu kuchyne vymýšľam, čím ich tento rok prekvapím. Keďže každý v našej rodine má problémy s cholesterolom, ani v tomto recepte som nepoužila majonézu, ale kombináciu kyslej smotany a ricotta syru.
porcie
príprava
Suroviny
160 g, plátky |
|
1 ks, (citrón) |
|
|
|
podľa chuti |
|
|
|
100 g,alebo tvaroh jemný |
|
|
|
podľa chuti |
|
2 ks, trojuholníčky |
|
podľa potreby na zriedenie |
|
na dekoráciu |
|
Postup
-
1
Najprv si urobíme tatarák z údeného lososa. Plátkového lososa nakrájame na malé kúsky, hned polejeme šťavou z 1 limetky, posolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme posekanú kôprovú vňatku a všetko dobre zmiešame. Dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu. Môže sa pripraviť aj deň dopredu.
-
2
Na kari dip som zmiešala ricotta syr (môže byť hociaký čerstvý syr, ja som len mala veľa ricotty doma) s Lunex syrom, ke´d sa mi zdala zmes tuhá, pridala som trošku kyslej smotany. Osolíme, okoreníme kari korením podľa chuti - ja som použila štiplavejší variant kari korenia. Vymiešame do hladkej konzistencie.
-
3
Plníme slané košíčky alebo aranžujeme na slané krekry . Ozdobíme uvarenou baby zelenou špargľou alebo inou farebne kontrastnou ozdobou.
Diskusia k receptu