Košíčky plnené tatarákom z lososa a karí dipom (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Vianoce sú čas, keď sa sťahujem do kuchyne. Kto v práci prichádza do styku hlavne s ľuďmi, vie pochopiť, že možnosť mlčať je ten najvzácnejší darček, aký môžme dostať. Celá rodina pozerá rozprávky a ja v nádhernom tichu kuchyne vymýšľam, čím ich tento rok prekvapím. Keďže každý v našej rodine má problémy s cholesterolom, ani v tomto recepte som nepoužila majonézu, ale kombináciu kyslej smotany a ricotta syru.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si urobíme tatarák z údeného lososa. Plátkového lososa nakrájame na malé kúsky, hned polejeme šťavou z 1 limetky, posolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme posekanú kôprovú vňatku a všetko dobre zmiešame. Dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu. Môže sa pripraviť aj deň dopredu.
  2. Na kari dip som zmiešala ricotta syr (môže byť hociaký čerstvý syr, ja som len mala veľa ricotty doma) s Lunex syrom, ke´d sa mi zdala zmes tuhá, pridala som trošku kyslej smotany. Osolíme, okoreníme kari korením podľa chuti - ja som použila štiplavejší variant kari korenia. Vymiešame do hladkej konzistencie.
  3. Plníme slané košíčky alebo aranžujeme na slané krekry . Ozdobíme uvarenou baby zelenou špargľou alebo inou farebne kontrastnou ozdobou.