Foto: kaatka
Včera mi suseda podala kôpor, už keď mi ho podávala, vedela som čo s ním :)
5
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
70 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé treba nakrájať mäso, plánovala som rezance ale nechala nakoniec väčšie kúsky priemer 5 cm. Mäso som trošku naklepala, okorenila
- 2
Na 2 PL masla som začala dusiť mäso. Podliala som to od oka vodou a sledovala, aby malo stále dostatok vody a nepripieklo sa. Takto som to spolu s masoxom dusila cca 45 min. Počas dusenia treba podlievať...
- 3
Po nejakej 3/4 až hodine som mäso osolila a podliala smotanou, asi 1/2 mlieka a nechala prevrieť. pridala som kôpor a pridávala mlieko.
- 4
Ešte cca 15 min som varila s kôprom. Už len dochutiť, prichystať knedľu a Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za fotečku, vyzerá krásne, hneď by som ochutnala aj s tým pyré ♥
Ja sa už tiež teším na črstvý kôpor, hneď aj pripravým omáčku. Uvidím či zaexperimentujem s tým cícerovým pyré. Cícer milujem, je to najlepšia najchutnejšia strukovina :)
Ďakujeme za upozornenie, chybu sme opravili.
Nie je tej smotany stále veľa? Snáď ste mysleli na ml?
Áno, samozrejme. Ďakujeme za postreh.