Kôprová omáčka s duseným hovädzím (fotorecept)
Autor receptu: kaatka
Včera mi suseda podala kôpor, už keď mi ho podávala, vedela som čo s ním :)
5 porcií |
5 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prvé treba nakrájať mäso, plánovala som rezance ale nechala nakoniec väčšie kúsky priemer 5 cm. Mäso som trošku naklepala, okorenila
- Na 2 PL masla som začala dusiť mäso. Podliala som to od oka vodou a sledovala, aby malo stále dostatok vody a nepripieklo sa. Takto som to spolu s masoxom dusila cca 45 min. Počas dusenia treba podlievať...
- Po nejakej 3/4 až hodine som mäso osolila a podliala smotanou, asi 1/2 mlieka a nechala prevrieť. pridala som kôpor a pridávala mlieko.
- Ešte cca 15 min som varila s kôprom. Už len dochutiť, prichystať knedľu a Dobrú chuť!