Jahňacie mäso
Konfitované jahňacie lýtko
Autor receptu: redakcia
Postup- Jahňacie lýtko prešpikujeme rozmarínom
a cesnakom. Osolíme, okoreníme a necháme
marinovať 5–6 hodín. Potom ho položíme na
hlbší plech alebo do hrnca, zalejeme rozpustenou bravčovou masťou, pridáme koreniny
a v rúre rozohriatej na 100 °C konfitujeme 3 hodiny. Hotové mäso vyberieme
z tuku a necháme vychladnúť.
- Umyté zemiaky umyjeme a nožom
priečne narežeme asi do 2/3.
Pridáme soľ, mleté čierne korenie a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rozohriatej
rúre 30 minút pri 180 stupňoch.
- Pred podávaním jahňacie mäso prehrejeme na rozpálenej panvici. Podávame s upečenými zemiakmi, ktoré ozdobíme kyslou smotanou, posypeme nasekanou pažítkou alebo jarnou cibuľkou.
|