Foto: 2010
Hm.. take super dobre grecke vanilkove rozky s mandlami , len keby neboli tak utopene v cukre...
príprava
na 160 °C
Suroviny
300 g |
|
250 g mäkké |
|
1 lyzicka |
|
1 lyzicka |
|
1 |
|
350 g |
|
1/2 hrnceka nasekané |
|
1/2 lyzicky |
|
1 lyzicka struhana |
|
1/4 lyzicky |
|
Postup
-
1
Cerstvo oprazene madle nasekame na kusky 2-3 mm. Maslo dame do izbovej teploty zmaknut. Prelozime do mixera miesame a pridavame cukor az dosiahneme lahku bledu konzistenciu. Pridame zltka a vanilkovu esenciu a spetku soli a poriadne premixujeme.
- 2
Preosiatu hladku muku zmiesame s praskom do peciva. A pomaly pridavame do maslovej zmesy.( suseda tvrdi ze odkedy to robi nie su take ako ked ich robila rukami ale uz nevladze)l Cesto vyberieme a dame na cistu dosku a "postrasime konakom a premiesame v rukach. Z cesta spravime valcek a zrolujeme do priesvitnej folie a odlozime do ladnicky na hodinu.
- 3
Suseda robi z cesta podobne ako nase rozky len su trochu vacsie. jedna polievkova lyzica ( robi sa ale vela inych tvarov). Kladie ich na 2 plechy s papierom na pecenie ( treba mat rozostup ) do truby na 160 C tak max 20 minut.kontroluje aby jej nezhorel spodok. Ona ich robi tradicne , ked su este horuce tak ich hned opatrne obaluje v praskovom cukre. No klasicky sa odkladaju tak ze na spodok nadoby sa cukor vrstva rostekov zasype sa cukrom a pokeacuje sa dalej.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Clovek vystupi z auta a to tu rozvoniava kazdy den ,neda sa drzat linia.
Pecie kazdy den , a vela berie do starobinca...
en.wikipedia.org/wiki/Metaxa...
2010,kďže vanilkové rožky mám rada ( tiež sa robia aj s mandľami aj s lieskovcami-mletými), musia byť dobré aj tieto, ešte k tomu dochutené.
tie ine uzivat ako liek - aj my nepijaci...
k týmto?