Koláčiky Kourabiethes

Autor receptu: 2010

Hm.. take super dobre grecke vanilkove rozky s mandlami , len keby neboli tak utopene v cukre...

20 minut minút
príprava
20 minut minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Cerstvo oprazene madle nasekame na kusky 2-3 mm. Maslo dame do izbovej teploty zmaknut. Prelozime do mixera miesame a pridavame cukor az dosiahneme lahku bledu konzistenciu. Pridame zltka a vanilkovu esenciu a spetku soli a poriadne premixujeme.
  2. Preosiatu hladku muku zmiesame s praskom do peciva. A pomaly pridavame do maslovej zmesy.( suseda tvrdi ze odkedy to robi nie su take ako ked ich robila rukami ale uz nevladze)l Cesto vyberieme a dame na cistu dosku a "postrasime konakom a premiesame v rukach. Z cesta spravime valcek a zrolujeme do priesvitnej folie a odlozime do ladnicky na hodinu.
  3. Suseda robi z cesta podobne ako nase rozky len su trochu vacsie. jedna polievkova lyzica ( robi sa ale vela inych tvarov). Kladie ich na 2 plechy s papierom na pecenie ( treba mat rozostup ) do truby na 160 C tak max 20 minut.kontroluje aby jej nezhorel spodok. Ona ich robi tradicne , ked su este horuce tak ich hned opatrne obaluje v praskovom cukre. No klasicky sa odkladaju tak ze na spodok nadoby sa cukor vrstva rostekov zasype sa cukrom a pokeacuje sa dalej.