Koláč Prešívaná deka

Autor receptu: orchidea

Recept je z časopisu Slovenka, v ktorom bol uverejnený pred rokmi, je rýchly a podľa mňa aj dobrý.

Postup

  1. Pre upresnenie uvádzam že šálka predstavuje 3 dl . Všetky suroviny na cesto poriadne vymiešame a vylejeme na vymastený a polohrubou múkou vysypaný plech.
  2. Suroviny na plnku dobre vymiešame, mlieko dávame podľa potreby aby nebola plnka veľmi riedka ale ani hustá.
  3. Na cesto lyžičkou spúšťame tvarohovú plnku tak, aby sa tvorila tzv. prešívaná deka, (ako keby sme chceli vytvoriť šachovnicu). Pečieme vo vyhriatej rúre nie veľmi prudko. Keď sa kraje začnú oddeľovať od plechu, dopečieme. Krájame na štvorce. Môžu sa posypať práškovým cukrom.