Koláč Apple Crumble

blackwolfer - bez fotkyblackwolfer, 26. júla 2011

Výborný anglický koláčik. Onedlho doplním aj fotky.

5
porcií
70 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
50 g (margarín)
30 g práškový
1
15 ml
15 ml
10 g
Plnka:
1 kg
30 g (margarín)
15 ml
30 g kryštálový
Posýpka:
100 g
100 g
95 g (margarín)
95 g kryštál
3 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Maslo pokrájame nadrobno, pridáme múku, cukor, žĺtok, mlieko, vanilkový cukor, rum a všetko spolu zmiešame. Necháme 2 hod. odpočívať.

  2. 2

    Plnka: Jablká ošúpeme, zbavíme jadra a nakrájame na plátky. Jablká dáme do hrnca s maslom,vodou, cukrom a dusíme 10 minút.

  3. 3

    Posýpka: Preosejeme múky a škoricu do misy. Pridáme maslo nakrájané na kocky a miešame medzi rukami až kým to nevyzerá ako strúhanka. Pridáme cukor a dobre premiešame.

  4. 4

    Na spodok plechu dáme rozváľkané cesto tak, aby malo okraje cez plech. Nasypeme jablká, nedáme všetku šťavu. Na jablká nasypeme posýpku a rovnomerne rozložíme.

  5. 5

    Pečieme 35 minút pri 180°C. Posýpka musí byť zlatová.

Diskusia k receptu

evanaaa
Čierny vĺčik, naozaj máš 13 rokov? Potom pred tebou skladám klobúk, najmä ak si sám aj tento koláčik upiekol. Dosť na dievča, nieto ešte na mladého chlapca ( prepáč ten preklad, aj tak neviem, či je správny), milý Blackwolfer.
blackwolfer
Ďakujem veľmi pekne. A naozaj mám 13 rokov. Ten koláč je trochu poupravený podľa mojej chuti. V ďalšej dobe sa chystám dať aj viac receptov. A ten preklad je výborný. :D :D
blackwolfer
Ďakujem veľmi pekne. A naozaj mám 13 rokov. Ten koláč je trochu poupravený podľa mojej chuti. V ďalšej dobe sa chystám dať aj viac receptov. A ten preklad je výborný. :D :D
3sandra3
jééminku, aký dobrý koláčik,,, musí byť fajn šťavnatý,,, zajtra vyskúšam....
gabriela37
V Irsku tento kolac preleju na tanieri vanilkovy pudingom a podava sa to teple. Je to super. Dakujem, ze si mi ho pripomenul.
alexdidi
Je to výborný koláčik, robievam ho už celé roky a keďže ho robila už moja babka, tak bol pre mňa vždy tradičný slovenský jablčník.....ak si ho aj sám piekol a máš 13(presne toľko a práve dnes má aj môj vnuk), tak klobúk dole..........
sovka62
Vitaj, @blackwolfer , naozaj sa teším prírastku mladej generácie, už tu jedného mladého kuchára máme (aj keď je predsa len trochu starší ako ty) a musím priznať, že je pre Varechu prínosom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia