Kokosový cheesecake

1kika1 - fotka1kika1, 15. februára 2015
Kokosový cheesecake
Foto: 1kika1

S manželom sme boli v našej kaviarničke na káve a práve priniesli do ponuky dezertov kokosový cheesecake. Samozrejme, ako kokosový maniaci sme si hneď Zobraziť celý popisS manželom sme boli v našej kaviarničke na káve a práve priniesli do ponuky dezertov kokosový cheesecake. Samozrejme, ako kokosový maniaci sme si hneď objednali a bol senzačný!!! Omámená úžasnou chuťou, som sa inšpirovala a skúsila som ho urobiť aj doma. Popravde, myslím, že sa celkom podaril, až na to, že som ho trocha presladila :-) ale, minie sa :-) :-) :-)

20 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

Korpus:
200 g
50 g
4 PL strúhaný
1 PL
Náplň:
250 g
3 ks
4 PL
2 PL
Smotanovo-kokosový krém:
250 ml
4 PL strúhaný
2 PL
 na postrúhanie




Postup

  1. 1

    V mixéri som si namlela sušienky (nejaké lacné, ktoré som objavila doma). Pridala som maslo, kokos (do korpusu) a rum. Rum som dávala iba podľa chuti, vôbec ho tam netreba. Miešala som a miešala, až sa mi konečne hmota spojila. Tú som narvala do tortovej formy a dala piecť na 150 °C na 10 minút.

  2. 2

    Riccotu som rozšľahala s cukrom (ochutnala som, aby som nepresladila), pridala som vajíčka a kokosovú múčku. Krásny zlatý krém som naliala na už predpečený korpus a šup s tým, na 1 hodinku na 175 °C do rúry.

  3. 3

    Kým sa mi cheesecake chladil na balkóne, som si z kyslej smotany, cukru a strúhaného kokosu vymiešala polevu (po docukrení som nechutnala, takže tu sa stala chyba :-))) Dala som až 4 PL cukru a zdalo sa mi to trocha prisladké. Na vychladnutý koláčik som vyliala smotanovo kokosový krém, postrúhala som čokoládu a odložila na noc do chladničky. Čakanie bolo hrozné, ale stálo to za to!

  4. 4

    A môže sa ísť chutnať! :-)

    Kokosový cheesecake - obrázok 4
  5. 5

    ...a ešte v reze :-)

    Kokosový cheesecake - obrázok 5

Diskusia k receptu

danda3
Vyzerá výborne, určite je veľmi chutný.♥
brambora
Vyzerá krásne, ukladam si recept. Ale nie je veľa piecť 1hodinu?
evanaaa
Dobrý, ochutený tým kokosom ešte lepší a mne sa páči, tak si ho uložím medzi ostatné cheesecaky. Len by som chcela vedieť, aká je to tá kokosová múčka, vidím, že okrem nej je aj kokos strúhaný, nie je to to isté, len jemnejšie strúhané, alebo.....?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia