Kokosový cheesecake

Autor receptu: 1kika1

S manželom sme boli v našej kaviarničke na káve a práve priniesli do ponuky dezertov kokosový cheesecake. Samozrejme, ako kokosový maniaci sme si hneď objednali a bol senzačný!!! Omámená úžasnou chuťou, som sa inšpirovala a skúsila som ho urobiť aj doma. Popravde, myslím, že sa celkom podaril, až na to, že som ho trocha presladila :-) ale, minie sa :-) :-) :-)

20 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. V mixéri som si namlela sušienky (nejaké lacné, ktoré som objavila doma). Pridala som maslo, kokos (do korpusu) a rum. Rum som dávala iba podľa chuti, vôbec ho tam netreba. Miešala som a miešala, až sa mi konečne hmota spojila. Tú som narvala do tortovej formy a dala piecť na 150 °C na 10 minút.
  2. Riccotu som rozšľahala s cukrom (ochutnala som, aby som nepresladila), pridala som vajíčka a kokosovú múčku. Krásny zlatý krém som naliala na už predpečený korpus a šup s tým, na 1 hodinku na 175 °C do rúry.
  3. Kým sa mi cheesecake chladil na balkóne, som si z kyslej smotany, cukru a strúhaného kokosu vymiešala polevu (po docukrení som nechutnala, takže tu sa stala chyba :-))) Dala som až 4 PL cukru a zdalo sa mi to trocha prisladké. Na vychladnutý koláčik som vyliala smotanovo kokosový krém, postrúhala som čokoládu a odložila na noc do chladničky. Čakanie bolo hrozné, ale stálo to za to!
  4. A môže sa ísť chutnať! :-)
  5. ...a ešte v reze :-)