Kokosovo čokoládový rez s marcipánom (fotopostup)
Foto: sladkacokolada
Kokosovú plnku som našla medzi veľmi starými receptami, doporučujem vyskúšať, je naozaj dobrá.
na 180°C °C
Suroviny
180 g |
|
6 ks |
|
6 ks |
|
70 g |
|
70 g |
|
40 g |
|
50 g |
|
1/2 bal. |
|
Krém kokosový: | |
200 g |
|
450 ml |
|
275 g |
|
6 plátkov |
|
50 ml vlažná |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
250 ml, stužovač |
|
Krém čokoládový: | |
200 ml |
|
30 g |
|
160 g |
|
30 g |
|
1 bal |
|
15 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vyšľaháme bielky dotuha, pri šľaháme cukor. Žĺtky vyšľaháme s olejom. Obe hmoty spojíme dohromady, ručne premiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva.
-
2
Na plech si dáme papier na pečenie, vylejeme cesto a upečieme.
-
3
Pripravíme si kokosovú plnku. Uvaríme 250 ml mlieko a zalejeme s ním kokos. Plátky želatiny namočíme do studenej vody na 15 minút. Do 200 ml mlieka dáme žĺtky a cukor a šľaháme nad parou dozhustnutia. Do vyšľahaného teplého krému pridáme vyžmýkané plátky želatiny. Premiešame, želatína sa rozpustí.
-
4
Bielka vyšľaháme dotuha, primiešame do vychladnutého krému.
-
5
Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a primiešame do krému.
-
6
Upečený a vychladnutý plát prekrojíme napoly, pokvapkáme rumom. Ja som mala iba rum v ktorom som mala namočené ovocie, ale bolo to o to lepšie. Jeden plát potrieme jahodovým džemom a navrstvíme kokosovú plnku.
-
7
Druhý plát pokvapkáme rumom a potrieme čokoládovou plnkou. Túto časť som zabudla fotiť. Na krém uvaríme mlieko so zlatým klasom a cukrom , zabalíme do fólie , necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmiešame s kakaom a maslom. Oba pláty spojíme plnkami k sebe.
-
8
Dáme stuhnúť do chladničky, potom prekrojíme na poly, dostaneme dva rovnaké rezy. Jeden ozdobíme čokoládou a druhý marcipánom.
@braxi ja som mala mäkký marcipán, uchovávam ho vždy vo fólii, takže s tvrdým som ešte nepracovala.
Dievčatá ak vyskúšate, dajte vedieť ako chutil.
Aj ja dnes idem robit trojfarebny- Malinovo-citronovo-pistaciovy schuss :)
@zirafinka1 @ancicka dakujem za prianie