Kokosovo čokoládový rez s marcipánom (fotopostup)

Autor receptu: sladkacokolada

Kokosovú plnku som našla medzi veľmi starými receptami, doporučujem vyskúšať, je naozaj dobrá.

10-12 minút
na 180°C °C

Postup

  1. Vyšľaháme bielky dotuha, pri šľaháme cukor. Žĺtky vyšľaháme s olejom. Obe hmoty spojíme dohromady, ručne premiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva.
  2. Na plech si dáme papier na pečenie, vylejeme cesto a upečieme.
  3. Pripravíme si kokosovú plnku. Uvaríme 250 ml mlieko a zalejeme s ním kokos. Plátky želatiny namočíme do studenej vody na 15 minút. Do 200 ml mlieka dáme žĺtky a cukor a šľaháme nad parou dozhustnutia. Do vyšľahaného teplého krému pridáme vyžmýkané plátky želatiny. Premiešame, želatína sa rozpustí.
  4. Bielka vyšľaháme dotuha, primiešame do vychladnutého krému.
  5. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a primiešame do krému.
  6. Upečený a vychladnutý plát prekrojíme napoly, pokvapkáme rumom. Ja som mala iba rum v ktorom som mala namočené ovocie, ale bolo to o to lepšie. Jeden plát potrieme jahodovým džemom a navrstvíme kokosovú plnku.
  7. Druhý plát pokvapkáme rumom a potrieme čokoládovou plnkou. Túto časť som zabudla fotiť. Na krém uvaríme mlieko so zlatým klasom a cukrom , zabalíme do fólie , necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmiešame s kakaom a maslom. Oba pláty spojíme plnkami k sebe.
  8. Dáme stuhnúť do chladničky, potom prekrojíme na poly, dostaneme dva rovnaké rezy. Jeden ozdobíme čokoládou a druhý marcipánom.