Foto: danda3
Tento recept som robila ešte pred rokom, keď som si kúpila formičku na kávové zrná a musela som hneď vyskúšať, dnes som naň náhodou Zobraziť celý popisTento recept som robila ešte pred rokom, keď som si kúpila formičku na kávové zrná a musela som hneď vyskúšať, dnes som naň náhodou naďabila v počítači, tak vám ho ponúkam na vyskúšanie.
príprava
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiešame. Inak sú to tie isté, ako na kokosové úliky.
-
2
Vypracujeme cesto, ak je riedke, podľa potreby pridávame kokos, cukor alebo sušené mlieko, ak je veľmi husté, zvyknem ho zriediť likérom Amarreto.
-
3
Z cesto si kúsok odtrhneme a dáme na formičku a
-
4
popritláčame. Tá spodná časť - bledohnedá - je pevná a tá tmavohnedá zo silikónu, mäkká, pružná.
-
5
Pomocou formičky ho vylúpneme. Pokračujeme, kým neminieme všetko cesto. Ja som ich potom šupla do mrazáku, keď ich potom obaľujem v čokoláde, hneď stuhnú.
-
6
Čokoládovú polevu si pripravíme vo vodnom kúpeli, tuk dávam po troškách, poleva má byť hustá, aby nestekala. Zrná do nej
-
7
namáčame a
-
8
poukladáme na tácku vyloženú papierom na pečenie. Necháme stuhnúť. Uchovávame v chlade, môžeme ich servírovať v košíčkoch.
1*
Namiesto kokosu môžete dať orechy alebo mandle.
@929703 Ďakujem, salko variť netreba.♥
@medovnicek Ivetka, ďakujem, u mňa ty zas boduješ svojimi krásnymi koláčmi.♥
To som veľmi rada, teším sa, pekné sviatky želám.