Kokosové zrná v čokoláde
Autor receptu: danda3
Tento recept som robila ešte pred rokom, keď som si kúpila formičku na kávové zrná a musela som hneď vyskúšať, dnes som naň náhodou naďabila v počítači, tak vám ho ponúkam na vyskúšanie.
Postup
- Všetky suroviny zmiešame. Inak sú to tie isté, ako na kokosové úliky.
- Vypracujeme cesto, ak je riedke, podľa potreby pridávame kokos, cukor alebo sušené mlieko, ak je veľmi husté, zvyknem ho zriediť likérom Amarreto.
- Z cesto si kúsok odtrhneme a dáme na formičku a
- popritláčame. Tá spodná časť - bledohnedá - je pevná a tá tmavohnedá zo silikónu, mäkká, pružná.
- Pomocou formičky ho vylúpneme. Pokračujeme, kým neminieme všetko cesto. Ja som ich potom šupla do mrazáku, keď ich potom obaľujem v čokoláde, hneď stuhnú.
- Čokoládovú polevu si pripravíme vo vodnom kúpeli, tuk dávam po troškách, poleva má byť hustá, aby nestekala. Zrná do nej
- namáčame a
- poukladáme na tácku vyloženú papierom na pečenie. Necháme stuhnúť. Uchovávame v chlade, môžeme ich servírovať v košíčkoch.