Kokosové zrná v čokoláde

Autor receptu: danda3

Tento recept som robila ešte pred rokom, keď som si kúpila formičku na kávové zrná a musela som hneď vyskúšať, dnes som naň náhodou naďabila v počítači, tak vám ho ponúkam na vyskúšanie.

60 minút
príprava

Postup

  1. Všetky suroviny zmiešame. Inak sú to tie isté, ako na kokosové úliky.
  2. Vypracujeme cesto, ak je riedke, podľa potreby pridávame kokos, cukor alebo sušené mlieko, ak je veľmi husté, zvyknem ho zriediť likérom Amarreto.
  3. Z cesto si kúsok odtrhneme a dáme na formičku a
  4. popritláčame. Tá spodná časť - bledohnedá - je pevná a tá tmavohnedá zo silikónu, mäkká, pružná.
  5. Pomocou formičky ho vylúpneme. Pokračujeme, kým neminieme všetko cesto. Ja som ich potom šupla do mrazáku, keď ich potom obaľujem v čokoláde, hneď stuhnú.
  6. Čokoládovú polevu si pripravíme vo vodnom kúpeli, tuk dávam po troškách, poleva má byť hustá, aby nestekala. Zrná do nej
  7. namáčame a
  8. poukladáme na tácku vyloženú papierom na pečenie. Necháme stuhnúť. Uchovávame v chlade, môžeme ich servírovať v košíčkoch.