Kokosové pusinky (fotorecept)

Kokosové pusinky (fotorecept)
Foto: tkatka
tkatkaTkatka, recept pridal: 14. decembra 2010 14:57Ďalšie jeho recepty

Tento zákusok mám najradšej :) Veľmi chutný :)

Suroviny

70
porcií
180
minút
príprava
12
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto: Zo surovín pripravíme cesto, ktoré necháme odležať 30 minút.
Kokosové pusinky (fotorecept) - obrázok 1

2

Rozvaľkáme v hrúbke 5 mm na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska, ktoré dáme na plech a upečieme na 180 °C za 12 minút.
Kokosové pusinky (fotorecept) - obrázok 2

3

Takto vyzerajú upečené.
Kokosové pusinky (fotorecept) - obrázok 3

4

Kokosový vrch: Bielka s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia.
Kokosové pusinky (fotorecept) - obrázok 4

5

Keď je vyšľahané pridáme kokos a opatrne zamiešáme.
Kokosové pusinky (fotorecept) - obrázok 5

6

Kokosové cesto dáme do cukrárského vrecka a striekame na vymastený a múkou posipaný plech, a dáme do rúry sušiť na 150 °C za 60 minút.
Kokosové pusinky (fotorecept) - obrázok 6

7

Takto vyzerajú vysušené.
Kokosové pusinky (fotorecept) - obrázok 7

8

Krém: Žĺtky, vodu, kryštálový cukor dáme variť nad parou, keď je hotový necháme vychladnúť a dáme doň kakao a maslo a vyšľaháme.
Kokosové pusinky (fotorecept) - obrázok 8

9

Na vychladnuté kolieska na stred dáme trošku jahodového džemu.
Kokosové pusinky (fotorecept) - obrázok 9

10

Okolo džemu striekame cukrárskym vreckom krém, na ktoré potom pôjde kokosový vrch.
Kokosové pusinky (fotorecept) - obrázok 10

11

A teraz pospájame kolieska s kokosovým vrchom a jemne pritlačíme.
Kokosové pusinky (fotorecept) - obrázok 11

12

Dáme do chladničky. Potom namáčame do čokoládovej polevy do polovice.
Kokosové pusinky (fotorecept) - obrázok 12



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 11 ľudí (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 14. decembra 2010 o 15:59
    mňamky....to vyzerá skvele,, vyskúšam takéto kokosky


  • violetacamorova, 14. decembra 2010 o 16:04
    Tieto kokosky ľúbim, ale piekla som ich len raz pre sestru z nejakého poskladaného receptu a vraj chutili, ja som ich ani nechutnala, vyskúšam tvoje, vyzerajú ako od cukrárky!


  • lucylee, 14. decembra 2010 o 16:09
    toto je môj obľúbený...nie je 60 minút veľa?


  • ailuj82, 14. decembra 2010 o 16:17
    no dala by som si, ale robiť sa mi ich nechce :D. Ukladám, možno raz....


  • tinca, 14. decembra 2010 o 16:17
    aj mne sa to zdá veľa


  • huck, 14. decembra 2010 o 16:51
    Myslim , že sa podkradla chyba pri dlžke a stupnoch pečenia na lavej strane posledny riadok . Nebude to 72 minuta na 180 st.C Treba to opravit podla textu v recepte. Cesto pečieme - 12 min na 180 st.C a kokos pečieme-sušime na 150 st C cca 60 minut. Mam pravdu @Tkatka ?


  • huck, 14. decembra 2010 o 16:54
    Vyzeraju krasne ako z cukrarne!


  • klaura, 14. decembra 2010 o 19:28
    krásne sú, a určite aj dobré ...


  • porzellanka, 14. decembra 2010 o 19:57
    Vyborne torticky, uz som ich nerobila veky.. Ja som davala do bielkov este za lyzicu octu, drzali potom tvar... Mas ich krasne.


  • honestka, 15. decembra 2010 o 00:55
    Tak tieto patria rozhodne medzi nase sviatocne a oblubene. Skus si do horuceho snehu na pusinky pridat par lyziciek marhuloveho lekvaru.


  • honestka, 15. decembra 2010 o 01:15
    @Tkatka : ohhhh, neskoro som si vsimla, ze na plnku pouzivas jahodovy dzem - tak ho mozes pouzit aj v bielkoch ale, aby lekvarik nebol velmi riedky. Pusinky budu ovela vlacnejsie. PALMARIN je maslo? dakujem.


  • viktoria1, 15. decembra 2010 o 07:46
    mohla by si fotiť aj ten postup. bolo by lepšie


  • valeri, 15. decembra 2010 o 08:11
    sú pekné, už dávno zháňam osvedčený-odskúšaný recept na kokosové pusinky. Ďakujem, ukladám si.


  • tonicka53, 15. decembra 2010 o 08:43
    tak tieto si určite urobím, pretože mi každé Vianoce zvýšia bielky pri pečení vianočných trubičiek a potom neviem čo s nimi :-)


  • tkatka, 15. decembra 2010 o 10:45
    Ďakujem za upozornenie huck, už som chybu opravila.


  • tkatka, 15. decembra 2010 o 10:47
    hosteska palmarín je margarín to použivam na cesto, maslo používam do krému (čerstvé maslo čo obsahuje 82 % tuku).


  • tkatka, 15. decembra 2010 o 10:49
    60 minút nieje veľa závisí od toho kto akú rúru má, lebo nie sú všetky rúry rovnaké.


  • honestka, 15. decembra 2010 o 19:21
    @tkatka : a kolko obsahuje percent Margarin a kolko Cera (je to byvally stuzeny tuk?) dakujem.


  • tkatka, 15. decembra 2010 o 19:58
    Palmarín obsahuje 75 % tuku, a cera obsahuje 100 % rastlinného tuku, áno je to bývalý stužený tuk.


  • evanaaa, 15. decembra 2010 o 22:36
    Honestka, okrem Palmarínu je aj napr. Hera, Helia, to sú tuky na pečenie(margaríny), ale stužený tuk - Cera,Omega, ap. sa zasa vždy nedajú použiť tam, kde tieto spomenuté. Dobré sú napr. na čokoládovú polevu, aby stuhla.


  • evanaaa, 15. decembra 2010 o 22:38
    TKatka, podobné kokosky som si kupovala, nie celkom traké isté, ale tvoje - domáce sú iste omnoho lepšie, vidím už podľa postupu. A pekne vyzarajú.


  • marienka44, 15. decembra 2010 o 22:43
    @Tkatka ,neviem si predstavit, ako sa spája kokos. vrch s kolieskami, na ktorych je uz dzem a plnka. Nejako zasunúť? Veď ten sneh je krehký a popuká!!! Musel by ten sneh byť dutý, aby sa dal nasunuť. Neviem...


  • tkatka, 16. decembra 2010 o 10:03
    evanaaa ďakujem :)


  • tkatka, 16. decembra 2010 o 10:08
    marienka44 kokosový vrch položím a trošičku pritlačím na kolieska s krémom a džemom. Kokosový vrch je dutý.


  • jeka, 16. decembra 2010 o 19:09
    @Tkatka ,kokosky sú prekrásne,a iste aj chutné ja tiež robím také isté.


  • tkatka, 17. decembra 2010 o 18:42
    Ďakujem jeka :)))


  • honestka, 1. januára 2011 o 02:08
    @Tkatka a Evana-- dakujem za odpoved. robila som ich k stedremu veceru s oblubenym marhulovym lekvarom-a uz su pozobkane. pamatm si ako stali iba 2,50 Ksc- to boli este casy dobrych kolacikov aj v cukrarnach. == @Marienka : z tej plnky si nastriekas akoby kruzok, ktoreho stred je prazdny - do neho das troska lekvar a potom prilozis kokosku, ktora ti to vsetko spoji Az potom stuhnute namacas v coko.


  • tkatka, 1. januára 2011 o 10:35
    hosteska nemáš začo :)


  • kaja797, 4. januára 2011 o 17:29
    Sú naozaj výborné. Ja ich robím podľa starého receptu z časopisu ešte za socializmu (asi Život), mladšie cukrárky to nebudú poznať. Ten recept je už veľmi potrhaný, zamastený, počarbaný deťmi, keď boli ešte malé. Rozdiel je len v tom, že spodnú časť robím z piškótového cesta. Nabudúce skúsim z lineckého. Pre zmenu, možno sa osvedčí. Chcem odkázať tým, ktorým sa postup zdá zložitý.Aj mne to pred dvadsiatimi rokmi trvalo dlho. Ale prax je prax. Teraz mi to ide rýchlo, pečiem tento zákusok skoro na každý sviatok. Dcéra nechce žiadny iný. Na Silvestra má narodeniny, takže ho robím vždy na Vianoce a na Silvestra opäť. Tohto roka ( vlastne už minulého) sa mi mimoriadne podaril. Pusinky boli krehké a chrumkavé tak akurát krém ani riedky ani tuhý, poleva tiež. Ale to sa nedá naučiť inak len skúsenosťou. Milé mladé gazdinky, buďte trpezlivé a skúšajte a skúšjte. Všetko dobré v novom roku 2011.


  • tkatka, 4. januára 2011 o 20:54
    Aj tebe kaja797 všetko dobre v roku 2011 :)


  • bugi, 16. januára 2011 o 10:37
    Ahojky!Piekla som veľa k vianociam,to už sa pozobkalo,ale teraz idem do Amsterdamu pozrieť vianočne narodeného vnúčika a tieto pusinky idem upiecť.Už som ich v minulosti robila,ale recept som niekde zapatošila.Tak sa mi dnes zíde.Dík.


  • kucharronald, 14. apríla 2011 o 17:32
    Tkatka. Dobrý deň. Chcem ich piecť, len nie som si istý, že do bielok ide 50dkg cukru??? Nie je to veľa? Je to 500g....nemalo by tam byť 50g? Za odpoveď vopred ďakuejm...


  • tkatka, 15. apríla 2011 o 12:58
    Ahoj Roni! Má tam ísť 50 dkg. 50g by bolo veľmi málo. Držím ti palce určite sa ti vydaria :)


  • kucharronald, 22. apríla 2011 o 12:50
    ďakujem za odpoveď :) Na pondelok ich robím.... :) Bude menšia oslava, a vyskúšam :)


  • tkatka, 22. apríla 2011 o 18:07
    nemáš začo. Daj vedieť potom keď si ich spravil :))) príjemnú zábavu ti prajem :)))


  • elisticka, 18. júna 2011 o 11:14
    wau tieto kolaciky robievaju na svadbach a mma ich velmi rada aj rodina ukladam a urobim podla teba ..super mas ich kraaaaaasne :-))


  • kovodilo, 17. augusta 2011 o 09:33
    to vysusene netreba piect a ked to netreba piect kolko to trva vysusit


  • kovodilo, 17. augusta 2011 o 09:33
    to vysusene netreba piect a ked to netreba piect kolko to trva vysusit


  • kovodilo, 17. augusta 2011 o 09:33
    to vysusene netreba piect a ked to netreba piect kolko to trva vysusit


  • tkatka, 17. augusta 2011 o 09:42
    minule som to robila podla otca, rúru predohreješ na 250 °C dáš do rúry pusinky a pečieš 1-2 minúty potom stiahneš na 50 °C a sušíš 25 minút.


  • fiby, 26. októbra 2011 o 17:25
    Vyzerajú skvelo ja robím tiež sušené pusinky a spájam ich čokoládovou plnkou takou istou ako vy. Sú fajné. Ale tento recept som ešte neskúšala. Teším sa, že mám aj trošku iný recept. Díky.


  • tkatka, 26. októbra 2011 o 20:33
    @fiby nemáte za čo :)))


  • anina43, 4. decembra 2011 o 07:02
    kokosové zliepané pusinky patria medzi moje naj..lepšie zákusky, potešila si ma, ako krásne si vysvetlila postup, pofotila, hneď by som si dala, ale pre mňa je to už priveľa roboty s boľavými krížami, netrúfala by som si, aspoň oko sa potešilo a srdce od radosti poskočilo pri pohľade na tú dobrotu, dik a nech sa ti v pečení darí


  • tkatka, 5. decembra 2011 o 11:23
    @anina43 ďakujem veľmi pekne :)))


  • stuvik, 11. decembra 2011 o 12:42
    sikulka..na vianoce skusam aj tieto pusinky..ukladam do knizky dakujem


  • babav, 11. decembra 2011 o 13:30
    @tkatka , krasne su...si sikovna aj trpezliva .Su to pracne
    zakusky,ale zrejme stoja zato .Videla som tento recept v starej
    "Dorke " ,s kolieskami z piskotoveho cesta..tvoj sa mi pozdava
    lepsie.....


  • grinchester, 11. decembra 2011 o 17:16
    Ahoj, práve robím pusinky podľa tvojho receptu a mám dotaz:

    - v bode 6 máš uvedené: Kokosové cesto dáme do cukrárského vrecka a striekame na vymastený a múkou posipaný plech, a dáme do rúry sušiť na 150 °C za 60 minút.

    - už po 10-tich minútach mi ale začali kokosové pusinky rýchlo hnednú. A tak som si pozerala komentáre pod recoptom a odpisuješ pre ,,kovodilo: to vysusene netreba piect a ked to netreba piect kolko to trva vysusit,,
    - minule som to robila podla otca, rúru predohreješ na 250 °C dáš do rúry pusinky a pečieš 1-2 minúty potom stiahneš na 50 °C a sušíš 25 minút.

    Ako je to teda ? Kokosové pusinky na koľko stupňov a na ako dlho dávaš sušiť ?


  • tkatka, 16. decembra 2011 o 21:00
    @stuvik ďakujem, nemáš za čo :)))


  • tkatka, 16. decembra 2011 o 21:05
    @babav ďakujem, presne ako píšeš sú to prácné zákusky ale stoja za tú námahu :)))


  • tkatka, 16. decembra 2011 o 21:14
    @grinchestre prepáč že len teraz píšem, nemala som čas :( cesto ná pusinky suším podľa otca 250 stupňov na 1-2 minútky a potom stiahnuť na 50 stupňov a dosušiť za 25 minút.


  • pinksmile93, 17. decembra 2011 o 14:29
    ..ináč dobre vyzerajúce pečivo,až na "..múkou posipaný..."!! Tak tvrdú chybu v hlavnom vybranom slove "SYPAŤ" od ktorého je "posypaný" odvodené spraviť,je na vytvorenie skvelej reklamy trápne..


  • chapona, 17. apríla 2012 o 14:29
    @tkatka , ďakujem za rct, trochu som improvizovala, už upečené kokosové pusinky (zo 4 bielkov) som potrela Tvojím krémom (len zo 4 žĺtkov), ďalej som postup zachovala a boli to vynikajúce "minikokosky" ako z cukrárne
    ja pečiem kokosové pusinky na 150 st. C cca 13 min. v horúcovzdušnej rúre


  • tkatka, 19. apríla 2012 o 11:52
    @chapona som rada že chutili :))) niekedy vyskúšam ako si utiekla ty :)))


  • mirkamis, 5. novembra 2012 o 17:31
    perfektné, krásne a urcite chutné. spravím na vianoce. uz sa tesim :) ukladam receptik !


  • tkatka, 6. novembra 2012 o 01:17
    @mirkamis ďakujem :)))


  • mariaklara, 1. januára 2013 o 17:33
    @tkatka , použila som tvoj recept lineckých koliesok pod kokosky, sú výborné, vďaka. Želám Tebe aj Tvojej rodinke všetko dobré v tomto roku 2013!


  • tkatka, 4. januára 2013 o 14:54
    @mariaklara som rada že chutili :))) Ďakujem tiež prajem tebe aj tvojej rodinke všetko dobré :)))


  • babygirl, 30. novembra 2013 o 19:32
    Ahoj mňa len zaujíma či ich netreba nechať od lezat ako klasické linecke alebo je to mäkké hneď aj spodok aj vrch??? Ďakujem


  • tkatka, 3. decembra 2013 o 07:47
    @babygirl ahoj! Spodok zmäkne keď tam dáš lekvar a krém, vrch vonkajšia časť bute taká chrumkavá a vnútro trošku mäkkší.


  • sedmoskaredka, 14. decembra 2013 o 13:22
    ja som ich robila včera, vyšli úplne super, veľká vďaka za recept!
    Jediný problém som mala s varením krému, nikdy som to tak ešte nerobila a teda som sa nevedela rozhodnúť, či už je krém dosť hustý. Mohla by si pridať fotku, kde je vidno hustotu krému po uvarení, ešte pred pridaním masla? Myslím, že som to odhadla dobre, ale teraz si robím starosti, ako dlho ten môj krém bude trvanlivý, či ich môžem mať v chladničke aj týždeň. Samozrejme zamknuté pred maškrtníkmi.


  • tkatka, 14. decembra 2013 o 15:56
    @sedmoskaredka som rada že sa ti to podarilo :)))
    Až v januári budem robiť túto dobrotu, ak nezabudnem tak odfotím.
    Tento krém dlho vydrží ak je chladničky alebo na chladnom mieste a samozrejme ak ti ho nepojedia :)))


  • lucynka22, 21. decembra 2013 o 16:39
    Paráda, dnes som pusinky robila, bála som sa že mi spadnú, ale nespadli.. Piekla som ich asi iba 30 min. Skvelý recept...


  • tkatka, 22. decembra 2013 o 13:19
    @lucynka22 som rada že sa ti vydarili :)))


  • baska1970, 30. júna 2014 o 14:46
    Vizera to bajecne ako z cukrarny si dobra cukrarka vyskusam dakujem za recept


  • tkatka, 9. júla 2014 o 14:21
    @baska1970 ďakujem veľmi pekne za pochvalu :))) niet za čo dúfam že sa ti vydaria :)))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 35/2014: Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.

Bavorská kuchyňa: Mníchovčania si potrpia na kvalitnú a domácu stravu
Z bavorského Mníchova nám špeciality tejto časti Nemecka priblíži Varecháčka Archaa.

V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy
- Inzercia -
V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy. Len to najčerstvejšie dokáže rozohrať všetky zmysly.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2014: Zavárame Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.


TOPlist