Kokosové domáce rezy

Klaudia Mikulová
cukrárka z cukrárne Klaudia v Bojniciach, 20. januára 2010
Kokosové domáce rezy
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

6 ks
150 g
70 g
30 g
Krém:
100 g
50 g
150 g
130 g




Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme kakao, múku a vyšľahaný sneh z bielkov. Premiešame, nalejeme do tortovej formy alebo na papier – plech. Pomaly pečieme, po upečení necháme vychladnúť a prekrojíme na dve polovice.

  2. 2

    Každú natrieme džemom. Kokos s kryštálovým cukrom zabaríme horúcou vodou a necháme vychladiť. Práškový cukor vymiešame s maslom a pridáme do vychladnutého kokosu, premiešame.

  3. 3

    Na spodnú navrstvíme kokosový krém a prikryjeme druhou polovicou. Po zatuhnutí povrch potiahneme fondánovou polevou alebo čokoládou. Krájame horúcim nožom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia