Kokosova torta pre mamičku

mimka946 - fotkamimka946, 6. januára 2013
Kokosova torta pre mamičku
Foto: mimka946

24. moja maminka oslavovala meniny tak mala prianie aby som jej upiekla tortu tak som pozbierala inšpiraciu a pustila sa do toho.

90 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

6
130 g
230 g
150 ml
150 ml
390 g
1,5 bal.
1,5 bal.
Kokosova plnka:
250 g
250 g
125 g
50 ml
280 g
 pod marcipán
1 balenie




Postup

  1. 1

    Oddelíme si bielka od žltkov.Do bielkom dame 1PL studenej vody , štipku soli a vyslahame tuhý sned.Pridáme kryštálový cukor a došľaháme do tuha.

  2. 2

    Do žltok pridáme práškový cukor,vanilkový cukor, vymiešame a postupne pridáme vodu a olej.Muku zmišame s kakom a kyp.praskom a postupne striedavo so snehom pridavame do žltkovej zmesi.Vylejeme do vymastenej tortovej formy a dame piecť na 180stupňov na 1hod. do rúry.

  3. 3

    Po vytiahnuti si zacneme pripravovať plnku.Kokos zmiešame s praš.cukrom a zalejeme vriacou vodou aby masa zhustla.Pridame nakrajany tuk a praš.cukor pridame do zmesi a vyšľahame mixérom.Ked domixujeme nebude masa pevna preto do ne pridame nastruhane piškoty alebo trocha kokosu.Korpus si rozkrojime na 3 časti a hned prvy potrieme jahodovým lekvárom nato dáme plnku a naňu dalši plát ktory je taktiž zo spodnej časti potrety lekvátom.Nato dame plnku no trocha si z nej nechame aj na vrch.Horny plat zvnútornej časti potrieme lekvarom a polozime na druhý plát.Vrch potrieme zvyškom plnky a dame do chladničky.

  4. 4

    Zatial si vyberieme marcipan.Potravinarskym farbivom si ho zafarbime na ľubovolnu farbu ja som zvolila zelenu,vyvalkame ale nesmieme zabudnúť podsypovať praš.cukrom aby sa marcipan neprilepil.Vyvalkany ho dame na tortu a podla fantazie dozdobíme.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ozaj si šikovná, mne sa už ani veľmi nechce piecť niečo, čo je len trošku zložitejšie, tebe to ide a iste sa budeš len vylepšovať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia