Kohút

Kohút na víne

Autor receptu: redakcia

Syr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka.* Dozrieva tri mesiace. V spojení s kohútom na víne patrí k vynikajúcim gréckym pochúťkam.

6
porcií
20 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na panvici rozpálime olej a kúsky kohúta opečieme z každej strany. Vyberieme ich na tanier.
  2. V tom istom oleji dosklovita restujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme koreniny a opečené kúsky kohúta. Pridáme paradajkový pretlak, cukor a zalejeme vodou tak, aby hladina siahala po vrch mäsa. Dusíme prikryté pokrievkou asi 2 hodiny, občas premiešame a podlievame trochou vody.
  3. Potom prilievame víno, podľa potreby dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  4. Tesne pred dovarením nastrúhame syr ladotyri, ktorý môžeme nahradiť fetou.
  5. Podávame so širokými cestovinami a s nastrúhaným syrom.