Kohút
Kohút na víne
Autor receptu: redakcia
Syr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka.* Dozrieva tri mesiace. V spojení s kohútom na víne patrí k vynikajúcim gréckym pochúťkam.
6 porcií |
20 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvici rozpálime olej a kúsky kohúta opečieme z každej strany. Vyberieme ich na tanier.
- V tom istom oleji dosklovita restujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme koreniny a opečené kúsky kohúta. Pridáme paradajkový pretlak, cukor a zalejeme vodou tak, aby hladina siahala po vrch mäsa. Dusíme prikryté pokrievkou asi 2 hodiny, občas premiešame a podlievame trochou vody.
- Potom prilievame víno, podľa potreby dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- Tesne pred dovarením nastrúhame syr ladotyri, ktorý môžeme nahradiť fetou.
- Podávame so širokými cestovinami
a s nastrúhaným syrom.