Knedlo vepřo zelo (fotorecept)
Autor receptu: zabiatko66
V sobotu moja polovička uvarila takúto fajnotu a ja som fotila. Mali sme dosť aj na nedeľu.
Aspoň som nemusela variť.
4-6 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Mäsko umyjeme, bočik dáme variť so soľou a s korením asi 30 min. Medzi tým si krkovičku prešpikujem cesnakom a posolíme.
- Bočik vyberieme z vody, kožu narežeme aby sa prepiekol a dáme do pekáča spolu s krkovičkou. Posypeme rascou, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a podlejeme vodou.
Pečieme pri 200 stupňoch, cca 1 hod. Občas ho prevrátime aby sa pekne prepiekolo so všetkých strán.
- Kým sa pečie mäso, červenú kapustu si nakrájame na rezance. Na dno hrnca dáme trošku oleja na ktorom krátko orestujeme nakrájanú kapustu. Pridáme soľ, rascu a vegetu, podlejeme šálkou horúcej vody a dusíme do mäkka. Keď je kapusta skoro hotová pridáme do nej zo dve polievkové lyžice octu, trošku osladíme cukrom a premiešame. Podusíme 2-3 min. a odstavíme.
- Knedľu zohrejeme na pare.
- Do pohárov nalejeme pivko, na tanier rozložíme nakrájanú knedľu, dusenú kapustu a pokrájané mäsko. Knedľu polejeme trochu výpekom. A obed je hotový.
Dobrú chuť!