Klobásová omáčka s kôprom (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Zvyknem klobásu podávať k omáčke a v tomto prípade to je klobása v omáčke.

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme variť klobásu do vody, pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, uvaríme do mäkka
  2. klobásu vyberieme, pridáme pretlačený cesnak, nasekaný kôpor, osolíme a necháme chvíľu prejsť varom, zatiaľ si nakrájame klobásu na kolieska,
  3. v mlieku rozhabarkujeme múku, vylejeme do vývaru, pridáme smotanu, krátko povaríme
  4. nakoniec do omáčky vložíme nakrájanú klobásu, premiešame, odstavíme a dochutíme octom
  5. podávame s čerstvým chlebom