Klobásová nátierka (fotorecept)

Autor receptu: eviana

Mám manuálne pracujúceho chlapa, zajtra ide na montáž, čo znamená, že sa k teplému obedu nedostane, potrebuje niečo chutné, výživné a hlavne s možnosťou zjesť to ľahko a rýchlo aj za bojových podmienok, preto som mu pripravila túto nátierku - je to taká nátierka pre riadnych chlapov :)

5
porcií
15 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny, čo treba nakrájať nakrájame - klobásu na malé kúsky, šalotku a cibuľku aj so zelenou časťou (u nás v Trnave sa hovorí cíbiky) najemno nakrájame, petržlenovú vňať nasekáme, syr nastrúhame.
  2. ...zmäknuté maslo vymiešame s taveným syrom
  3. ...pridáme nastrúhaný syr, horčicu, kečup, čerstvo mleté čierne korenie a soľ
  4. ...pridáme nakrájanú klobásu
  5. ...vsypeme šalotku a jarnú cibuľku
  6. ...na záver vsypeme petržlenovú vňať
  7. ...a potom už len všetko zmiešame dohromady a vznikne nám výborná výdatná nátierka. Ja som ju schválne nechala takto "rustikálnu" - hrubšej konzistencie, ale kto má rád jemnejšiu pokojne ju môže rozmixovať do hladka ponorným mixérom. Môj chlap už stihol zdegustovať a pochválil :)