Klobásová nátierka (fotorecept)
Autor receptu: eviana
Mám manuálne pracujúceho chlapa, zajtra ide na montáž, čo znamená, že sa k teplému
obedu nedostane, potrebuje niečo chutné, výživné a hlavne s možnosťou zjesť to ľahko a
rýchlo aj za bojových podmienok, preto som mu pripravila túto nátierku - je to taká
nátierka pre riadnych chlapov :)
Postup
- Pripravíme si suroviny, čo treba nakrájať nakrájame - klobásu na malé kúsky, šalotku a cibuľku aj so zelenou časťou (u nás v Trnave sa hovorí cíbiky) najemno nakrájame, petržlenovú vňať nasekáme, syr nastrúhame.
- ...zmäknuté maslo vymiešame s taveným syrom
- ...pridáme nastrúhaný syr, horčicu, kečup, čerstvo mleté čierne korenie a soľ
- ...pridáme nakrájanú klobásu
- ...vsypeme šalotku a jarnú cibuľku
- ...na záver vsypeme petržlenovú vňať
- ...a potom už len všetko zmiešame dohromady a vznikne nám výborná výdatná nátierka. Ja som ju schválne nechala takto "rustikálnu" - hrubšej konzistencie, ale kto má rád jemnejšiu pokojne ju môže rozmixovať do hladka ponorným mixérom. Môj chlap už stihol zdegustovať a pochválil :)