Kivi torta s tvarohovým krémom

receptka963 - bez fotkyreceptka963, 6. júna 2016

Čo sa asi hodí najviac k ovociu kivi ? Tvaroh! Presne tak, lahká maškrta.

12
porcií

Suroviny

Cesto:
5 ks (veľkosť M)
5 PL
4 PL
1 PL
Kivi plnka:
6-7 ks
1,5 bal
2 PL (kopcovité)
1,5 bal
300 ml
Tvarohová plnka:
250 g jemný
250 ml
1 bal
2 PL (kopcovité)
1 bal
Na zdobenie:
300-400 ml
1/2 bal




Postup

  1. 1

    Cesto: vajíčka si rozdelíme, do bielkov pridáme štipku soli a šlaháme mixérom, po lyžiciach pridávame práškovy cukor, potom po jednom žltky, múku a presitkované kakako, vylejeme do tortovej formy kt. si vyložíme papierom na pečenie a pečieme na 180 st. cca 20 min (treba sledovať kedže každá máme doma inú rúru, a každá pečie inak :) upečený korpus necháme vychladnúť vo forme, po vychladnutí vyberieme.

  2. 2

    Kivi plnka: kivi očistíme opláchneme a nakrájame na malé kocky, pridáme do hrnca, aj s cukrom a vanilkovym cukrom a s 200 ml vody, privedieme do varu, medzitym si Zlaty klas rozmiešame v 100 ml vody a ked už su kivi trochu horuce prilejeme Zlaty klas k nim, privedieme do varu , ked nam začne hustnut stiahneme z ohňa a ešte horuce naukladáme na korpus ktory sme si upiekli, necháme vychladnut

  3. 3

    Tvarohova plnka: v miske si zmiešame smetafix, vanilkovy cukor, praskovy cukor a pridáme smotanu, hned začneme šlahať, šlaháme až kym šlahačka nie je celkom tuhá, potom pridáme tvaroh, premiešame a plnku navrstvíme natú kiv i plnku kt. ale musí byť celkom vychladnuta :) dáme do chladničky stuhnut aspon na hodinku a potom zdobíme podla vlastnej fantázie :) dúfam že vám bude chutiť.

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce, moc fajnový dort! Ty srdíčka z kivi jsou extra krásná!
lekorica
Šikulka. Krásna tortička a takéto kombinácie milujem. :-)