Kinder pingui

tina122 - bez fotkytina122, 30. septembra 2012
90 minút
príprava

Suroviny

Suroviny na cesto:
6
6 PL
6 PL
6 PL
2 PL
1 balíček
Šľahačka:
5 dl
1 balíček
1 PL
Krém:
15 dkg
10 dkg
1 PL
2 PL
Poleva:
20 dkg
10 dkg
3 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Žĺtka s cukrom vymiešame do penista. Pomaly primiešame vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pomaly primiešame kakao. Pridáme tuhý sneh z bielkov. Vymastíme si dva plechy a pečieme dva pláty pri 200°C.

  2. 2

    Prísady na šľahačku rozdelíme na 2 časti. Polovicu želatíny namočíme do cca 3 PL vody, necháme asi 5 min naboptnať a pomaličky na slabom ohni zohrejeme. Vyšľaháme šľahačku a pomaly pridáme roztopenú želatínu a prilejeme rozpustený med. Vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú nanesieme upečený na plát cesta a vložíme na cca 30 min do chladničky.

  3. 3

    Medzitým si pripravíme čokoládový krém. Nad parou rozpustíme čokoládu a keď je rozpustená, pridáme margarín a olej a dobre spolu premiešame, aby bola vláčna. Keď trošku vychladne, nanesieme na šľahačkový krém a znovu vložíme do chladu.

  4. 4

    Keď je čokoláda mierne stuhnutá, vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatínou,nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom. Polejeme polevou a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

3sandra3
výborné.... si ma navnadila, a urobím tento Kinder pinguin mojej neteri na narodky , ktoré teraz v tomto mesiaci bude mať. Vďaka za inšpiráciu.
lusinkab
joj tak tento kolacik mam velmi rada :-))))) recept uz mam zopar rokov,len skoda,ze si neodfotila ako sa ti naozaj vydaril :-(
rajnica
Výborne! 7 lyžíc cukru, 1 medu, 1/2 litra šľahačky, 350 g čokolády . Potom sa nečudujeme, kde sa berú pretučnelé deti.
marianne
@rajnica soli tam treba nasypat namiesto cukru a medu,namiesto slahacky-nejakej nizkotucnej umelej gebuziny a namiesto cokolady podrvit zivocisne uhlie:-DDD @tina 122 krasny zakusok a ked vymenis margarin za maslo bude este lepsi,skoda,ze si nenafotila fotopostup,mne by sa zisiel:-)
marianne
preto som pisala o tom nafotenom fotopostupe,mala som tusaka,ze je stiahnuty,ale nebola som si ista,na tom obrazku bolo vidiet,ze je taky iny...
lusinkab
@tina122 je velmi lahka finta ako zistit ci je obrazok pravy a trva to cca.3 sekundy :-) takze radsej odfot svoj a nekopiruj ten isty obrazok co je asi na 100 strankach po internete v roznych jazykoch :-) a neviem preco tuto fintu nepouzivaju aj admini pred tym ako recept zverejnia
lusinkab
@marianne tak ja ti to teda prezradim :-),neviem ci to tak funguje so vsetkymi vyhladavacmi ale ja to robim cez google (internetovy prehliadac mam google chrom)
1.klikni na obrazok pravym tlacitkom mysky a druhe od vrchu mas kopirovat URL obrazku (Copy image URL)
2.len na to klikni
3.chod do google vyhladavaca ako keby si isla pisat a stlac CTRL+V
4.teraz sa ti tam skopiruje cela stranka blalalaala ....... daj hladat a napisete,ze nebola najdena
4.ale pod tym mas moznost hladat podla obrazka,klikni na to a zrazu sa ti objavi v liste namiesto textu obrazok a vsetky obrazky podobne tomu
5.takze ked je obrazok skopirovany z netu tak to budes mat naservirovane ako na striebornej tacke rovno pred sebou (hoc sa obrazok oreze alebo zmensi stale to najde :-) )
PS:ja to nerobim koli vareche ale na fb su velmi vela stranok s kreativnym varenim a niekedy k nim chyba recept alebo postup tak koli tomu to hlavne robim,lebo podla obrazka dokazem najst aj recept :-)
marianne
Jeeeej,uz to viem aj ja.Funguje to.Dakujem @lusinkab :-) Vacsinou je to na tom obrazku vidiet,ze je stiahnuty, aj v tomto pripade mi to bolo podozrive,ale ked to nemozes dokazat,tak som ticho,aby som niekomu nekrivdila.Som zase cosi mudrejsia,take- vselijake veci sa tu ja naucim...:-)Este raz vdaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia