Kelusta

Autor receptu: stefanm

Vymyslel som nové jedlo.Síce len náhodou ale veľa veľkých vecí vzniklo náhodou.Zdalo sa mi,že kapusty bude pre 6 osôb málo tak som pridal ešte kel a je to také fajne,že som to pomenoval -kelusta- a budem to robiť častejšie.Ospravedlnite zhoršenú kvalitu foto ale došla mi batéria a ten náhradný foťák čo mám je len taký reklamný čo mi poslali zato,že si často objednávam knihy.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájanu kapustu a kel opražíme na cibuľke s cesnakom.Na malej časti kastróla skaramelizujeme cukor,zalejeme vodou,rozmiešáme,dochutíme korením a soľou a krátko podusíme.Pridáme slabú slaninkovú zapražku a ešte krátko povaríme.Podával som s pečeným stehnom na rozmaríne a domácou knedľou.