Kelovo-mrkvové placky

Autor receptu: maartina

...už dlhšie sme na jedálničku nemali nič kelové, nejako ho pri nákupoch z nepochopiteľného dôvodu obchádzam, čo je veľká škoda ...mäsa sme už mali po krk, kúpila som teda poriadny kel a tento týždeň sme mali také malé kelové hody :), najprv to boli zapečené plnené kelové závitky, potom kelová polievka a zo zvyšku tieto placky pečené v rúre

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Vo vriacej osolenej vode krátko (cca 5-7min.) povaríme kel. Po uvarení ho scedíme a posekáme na drobno. Pridáme nastrúhanú mrkvu, pokrájané staršie rožky namočené v malom množstve mlieka, vajcia, cesnak, cibuľu (trochu som ju osmažila na oleji).
  2. Ochutíme koreninami, dobre premiešame, zahustíme strúhankou ak je treba. Z masy tvarujeme menšie placky, fašírky, obalíme ich v strúhanke a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Zľahka pokvapkáme olejom (použila som olivový) a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  3. Nesledovala som čas, ani ich počas pečenia neobracala, len som ich ku koncu pečenia nechala trochu zapiecť s funkciou grilu. K nim sme mali varené popučené zemiaky a kapustový šalát.