Zeleninová polievka
Kelovo-brokolicová polievka
Autor receptu: blissofplants
Keďže mi dnes skončila karanténa ??, zamierila som na moje
obľúbené miesto (na trh?), kde
mali nádhernú kelovú kapustu.*?
To, že som práve doma mala aj
tofu a rozhodla som sa ho na
záver pridať do polievky, za to
pravdepodobne môže 'následok
karantény' ??
15 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Začneme opražením nakrájanej cibuľky a papriky na oleji, ku ktorým pridáme štipku feniklových semienok, sušené bylinky, nakrájanú paradajku a cesnak.
- Keď sa chute premiešali, pridáme nakrájané kelové listy, na kocky nakrájaný zemiak a zalejeme vodou.
- Keď polievka začne vrieť, znížime teplotu a na miernom ohni varíme zhruba 15 minút.
- Dobre ochutíme. Pridáme paradajkové pyré, srirachu, nakrájané šampiňóny a pokračujeme vo varení.
- Úplne na záver pridáme do polievky brokolicové ružičky. Je dôležité, aby sa kel a brokolica úplne nerozvarili.
- Ak sa rozhodneme použiť tofu, kým sa polievka varí, tofu si nakrájame na menšie kocky a ochutené si ho opražíme v rúre do chrumkava.