Kelová polievka s haluškami (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

troška inak...

5-6
porcií
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kel a mrkvu očistíme a umyjeme. Kel nakrájame na rezančeky a mrkvu na kolieska. Na rozpálenej masti orestujeme očistenú a nakrájanú cibuľu,
  2. pridáme kel, mrkvu, osolíme, okoreníme, posypeme mletou rascou a
  3. zalejeme vývarom (alebo použijeme kocku bujónu a vodu). Varíme do mäkka.
  4. Medzitým si pripravíme cestíčko na halušky. Väčší zemiak očistíme a na jemnom strúhadla nastrúhame, vodu vylejeme. Pridáme vajíčko, múku, nastrúhaný syr, petržlenovú vňať, soľ a prelisovaný strúčik cesnaku. Vypracujeme cesto a necháme 10 minút odležať.
  5. Z cesta robíme halušky a zavárame do vriacej polievky.
  6. Na záver môžeme polievku dochutiť prelisovaným cesnakom a 1 čajovou lyžičkou vegety.