Kaša zo špaldovej celozrnnej krupice

editamarkos - fotkaeditamarkos, 9. februára 2014

Snažila som sa zužitkovať omylom kúpenú špaldovú celozrnnú krupicu.

3
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 100 °C

Suroviny

2,5 dl
7,5 dl
1 štipka
3 PL
3 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Na špaldovú celozrnnú krupicu nalejeme mlieko a trošku (asi 15 min.) necháme stáť. Pridáme štipku soli a varíme kým nezhustne.

  2. 2

    Uvarenú hmotu na tanieri ozdobíme s kokosovým olejom (ja spodnou stranou mastnej lyžice vytvorím jamky vo tvare kvietka). Nasypeme hnedý cukor a Granko. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

havino
ja ju mám v špajzi dva týždne a som teda sakra zvedavá, ako to bude chutiť, pôvodne som chcela len špaldovú a omylom som vzala celozrnnú
mirkajan
Špaldová celozrnná krupica je náhodou celkom fajn, je z nej dobrá kaša ako je táto, ale ja z nej robievam závarku do zeleninovej polievky a tú moje deti milujú.
evanaaa
Na tú špaldovú krupicu by som sa mala podívať ( možno v Kauflande). Inak, mne by stačila jedna porcia, čiže deliť troma......
editamarkos
Áno evanaaa, spomínanú krupicu som kúpila v Kauflande a pomer krupice a mlieka je 1 :3, ako pri kukuričnej kaši. Ostatné už záleží na Vás.
marienka44
Ja ju mám kúpenú v BIO lekárni. Kúpila som ju na zahusťovanie pokrmov namiesto klasickej múky. Dnes som varila kurací paprikáš s kys. smotanou a na zaver som dala tuto krupicu zamiešanú v troške vody, asi 2 PL.
Omáčka je hladká na chuť, ale sú tam malé biele bodky, ale nie od smotany. Smotanu som najprv rozmiešala so stavou z masa a teplou vodou na vyrovnanie teploty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia